Cum tratezi diareea la bebeluşi

.

O problemă frecventă, „obişnuită”, dar nu şi banală: pierderile însemnate de apă şi de săruri minerale care o însoţesc îi pot face micuţului mult rău. Vezi cum să tratezi diareea la bebeluşi!
În cazuri extreme, bebeluşii cu diaree pot avea pierderi de conştienţă sau chiar să intre în stare de şoc. Situaţii ce impun prezentarea de urgenţă la medicul pediatru! Dar şi în cazurile „minore” trebuie să acţionezi de la primele semne: în momentul când apar, s-a pierdut deja 5% din apa din organism. Rapid – rehidratare!

Remediile bunicii pentru diaree la bebeluşi

► Morcov, băuturi gazoase ce conţin cola? Uită de ele! Fac mai mult rău decât bine.
► Dă-i copilului soluţii de rehidratare orală (de la farmacie) – ele refac rapid stocul de apă şi săruri minerale; în plus, conţin zahăr (care favorizează absorbţia şi reduce riscul de vomă); dă-i-le… cu linguriţa (la propriu): câte 5 ml la distanţă de 1-2 minute.

Diareea la bebeluşi şi medicamentele pentru adulţi

► În completarea metodelor de rehidratare, medicul va prescrie antidiareice specifice vârstei, probiotice (pentru a scurta durata diareei) şi – doar în cazuri particulare – antibiotice. Întreabă-l şi dacă este cazul să-ţi vaccinezi bebeluşul contra gastroenteritei acute!

Realimentarea bebeluşilor cu diaree

► Dacă bebe este hrănit cu biberonul, va lua prima masă la 4 ore după soluţia de rehi-dratare. Apoi mesele vor reintra în orarul obişnuit
►Până la 3 luni, medicul poate recomanda un lapte hipoalergen (dacă suspectează o alergie alimentară), iar în cazul diareei rebele, lapte fără lactoză.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton