Femeia care bea 25 de litri de apă pe zi poate muri. Află de ce!

.

Hidratarea este necesară organismului uman pentru a fi sănătos, dar tot ce este prea mult, strică. Hidratarea în exces poate dăuna grav sănătăţii şi poate duce chiar la moarte. Află de ce femeia care consumă zilnic 25 de litri de apă se află în pericol de moarte!

Sasha Kennedy, femeia care bea 25 de litri de apă pe zi

Consumul de apă este benefic, în general şi des recomandat de doctori. Sasha Kennedy, din Essex, Marea Britanie a dus consumul de apă la un nivel periculos pentru sănătatea ei.
Femeia, în vârstă de 26 de ani şi mamă a doi copii bea zilnic circa 25 de litri!!!! de apă. Din cauza ciudatei dependenţe, femeia trebuie să care sticle cu apă peste tot unde merge şi foloseşte toaleta de peste 40 de ori pe zi.
Dependentă de apă încă de când era mică, femeia a fost pe la mai mulţi doctori şi toţi i-au spus că nu este nimic în neregulă cu ea…fizic. Cel mai lung somn pe care l-a dormit femeia a fost de 1 oră şi 15 minute, după care s-a trezit din nou însetată.
Citeşte mai multe despre oameni ciudaţi cu dependenţe bizare în Şocant: Oameni ciudaţi, cu dependenţe ucigătoare. Tu ai putea să trăieşti aşa?

Hidratarea, sănătoasă numai dacă nu depăşiţi măsura

Având în vedere că un adult consumă în medie doar 200 ml apă pe zi, Sasha Kennedy pare un caz izolat şi special.
Deşi femeia spune că se simte bine, deşi bea enorm de multă apă, specialiştii sunt de părere că suprahidratarea poate duce la simptome grave şi chiar probleme serioase de sănătate, sau moarte.
Dacă majoritatea celuleor din corpul nostru se umflă de la excesul de apă, celulele din creier nu au foarte mult loc, şi sunt presate de cutia craniană, ceea ce poate duce la epilepsie, afazie sau paralizie.
În plus, consumul în exces de apă duce la diluarea anumitor cantităţi de substanţe din corp, cum ar fi sodiul.
În 2001 Universitatea din Auckland a publicat un studiu care arată că supra-hidratarea de doar 2% din masa fluidelor corporale poate cauza hiponatremie severă, adică diminuarea nivelului de sodiu din sânge ca urmarea a creșterii cantităţii de apă din compoziția acestuia.
Hiponatremia are ca simptome: oboseala, amețeli, slăbiciune, crampe, greață, leșin, iar în cazuri severe convulsii şi moarte.

Cele mai bune lichide pentru o hidratare corectă

De obicei, apa rezolvă deshidratarea hipertonică (cea mai întâlnită), care este prezentă vara, când se pierde multă apă. Dacă deshidratarea e izotonică, atunci trebuie consumate soluţii bogate în ioni (Na, K etc.). Iar în cel de-al treilea caz, al deshidratării hipotonice, întâlnită mai ales la persoanele cu afecţiuni cardiace sau renale, apar adesea setea şi, paradoxal, edemele (umflarea picioarelor, mâinilor).
Rehidratarea se face prin eliminarea surplusului de apă şi completarea rezervelor ionice ale organismului.
Citeşte şi Inedit: Oameni cu cele mai ciudate dependenţe
Sursa foto: Shutterstock

Ultima modificare octombrie 11, 2021 4:44 pm

    
Vedete din Romania Vedete internationale