Sănătate şi relaxare: Masaj cu pietre de jad

.

Fie că suferi de dureri de spate sau că treci printr-o perioadă stresantă, masajul cu pietre de jad îți poate oferi alinarea de care ai nevoie.
„Această nouă modalitate de tratare a durerilor de spate și ale picioarelor, cunoscută până acum doar în țările asiatice, a început să fie practicată și în România”, ne-a relatat kinetoterapeutul Sorin Jurcă, adăugând că „tratamentul cu pietre semiprețioase de jad a ajuns să fie una dintre cele mai căutate metode de masaj de la noi. Este extrem de simplă și de plăcută, nu provoacă dureri”.

►Efecte benefice

Masajul cu pietre de jad are multiple efecte benefice asupra organismului: întărește sistemul imunitar, reduce inflamațiile, calmează arsurile stomacale, stimulează eliminarea pietrelor la rinichi și detoxifierea organismului. Normalizează respirația, îmbunătățește circulația sângelui, combate hipertensiunea. În plus, are efecte bune asupra psihicului, induce o stare de relaxare, combate insomnia, reduce stresul și îmbunătățește memoria. Medicii chinezi pretind că, dacă această terapie este aplicată regulat, se pot preveni bolile cronice și, astfel, crește speranța de viață.

►La cabinet sau acasă

Se pot folosi unelte speciale pentru masajul cu jad chiar la tine acasă sau la cabinete, unde vei găsi un pat special de masaj, care are nouă cilindri de jad în interior. Aceștia rulează fie acționați automat, fie manual, dinspre zona șezutului către gât. Pietrele pot fi încălzite de la 40 până la 70°C. În general, nu există contraindicații, dar acest tip de masaj nu le este recomandat pacienților cu osteoporoză avansată, cancer și nici femeilor însărcinate.

PENTRU SEDENTARI

„Patul de masaj cu pietre de jad acționează pe mai multe planuri. E masajul în sine, care relaxează și ajută în cazul durerilor de spate. În timpul ședinței se face și o elongație vertebrală (se întinde coloana). La aceste procedee se adaugă termoterapia și folosirea razelor cu infraroșu care încălzesc țesuturile în profunzime. Efectul e unul de relaxare și de reducere a durerii. În plus, se îmbunătățește circulația sângelui și se înlătură oboseala. Procedeul e ideal pentru cei care lucrează, la birou sau au activitate fizică redusă.”

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton