Ce paste făinoase consumi dacă ai intoleranţă la gluten?

.

Pentru cei cu intoleranţă la glutenul din grâu există paste pe bază de făină de orez sau porumb. Glutenul este un grup de proteine conţinute în anumite cereale: grâu, orz, ovăz, secară şi în derivatele lor – pâine, paste, produse de patiserie.

Intoleranţa la gluten – care sunt simptomele

La unele persoane ingestia glutenului provoacă inflamaţii la nivelul intestinului subţire şi apariţia tulburărilor digestive. Singura cale de a le elimia este ex­cluderea tuturor alimentelor care conţin gluten.

Paste pentru intoleranţa la gluten

E posibil? Da, acum există paste din făină de orez sau porumb sau combinate. Acestea din urmă seamănă cel mai bine cu pastele din grâu la textură şi culoare. Cu toate astea, pastele fără gluten sunt mai casante, mai făinoase fiindcă le lipseşte glutenul care le face elastice şi ferme. Ca timp de fierbere nu diferă prea mult, în funcţie de forma pastelor.
De obicei e mai bine să fie fierte mai mult pentru a se digera mai uşor. Din punct de vedere nutriţional sunt mai puţin bogate în proteine, dar cantitatea de glucide conţinută este comparabilă cu cea a pastelor clasice, şi anume 70 g de glucide totale, adică 1g de zahăr la 100 g de paste.
Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton