Menţine-ţi sănătatea cu medicina alternativă

.

Respiră mai uşor cu uleiuri esentiale!
Pentru că a venit toamna, e bine să ai în dulăpiorul tău aceste reţete gata preparate şi unele sfaturi cât se poate de utile. Astfel, bronşita, guturaiurile sau tuşea rebelă pot fi combătute cu cea mai mare uşurinţă.

Uleiurile esenţiale sau, altfel spus, esenţele uleioase sunt extracte din coaja unor fructe ori din flori. După efectul pe care îl au, ele se împart în două categorii: uleiuri calmante şi uleiuri revi-gorante. Amestecurile de esenţe uleioase sunt puternic aromate şi au un miros foarte plăcut, dar sunt şi foarte eficiente în tratarea simptomelor răcelii sau ale bronşitei.

Te ajută cu adevărat să respiri mai uşor când eşti răcită şi calmează durerile. Este bine să pui pe sticluţe etichete cu ce reţete conţin. Aceasta pentru a nu le încurca şi pentru a nu pune pe piele uleiuri care se inhalează şi care pot provoca iritaţii.

Aceste esenţe fac minuni împotriva bronşitei, răcelii şi tusei

Poţi să le prepari singura acasă, astfel: pune uleiul excipient într-o sticluţa opacă. Dacă nu ştii ce ulei să foloseşti, întreabă în locul de unde îl procuri. Adaugă esenţele uleioase menţionate în reţete cu ajutorul unei pipete. înşurubează bine capacul şi agită puternic.

BRONŞITA

Primele lucruri pe care trebuie să le ştii despre bronşită:
–    Este o inflamaţie a căilor respiratorii care afectează tra-heele şi bronhiile.
–    Poate afecta pe oricine, la orice vârstă.
–    Apare din cauza unei răceli netratate.

Amesteca într-o sticluţă:
–    15 picături de ulei de euca-lipt
–    10 picături de ulei de bergamotă (plantă-hibrid între portocală acră şi lămâia verde)
–    10 picături de ulei din coajă de lămâie
–    3 picături de uleiuri aromatice
–    Inhalezi amestecul apropiind sticluţa puţin de nas fără să atingi pielea (te poţi irita).
–    Pune 10 picături de amestec într-un vas cu apă fierbinte. Acoperă-ţi capul cu un prosop şi inhalează aburii timp de 3-5 minute.

RACEALA

Despre răceală poate că ştii destul de multe când vine vorba de modul cum se manifestă: dureri de gât, febră, stare generală proastă.
Mai trebuie să ştii şi că:
–    Este cauzată de anumite virusuri sau de variaţii de temperatură şi e contagioasă.
Atunci când eşti ţintuită la pat de o RACEALA rebelă, ai nevoie de un masaj cu picături de ulei de mentă şi lămâie verde. Acesta te va ajuta să scapi de starea de rău general. în paralel, consumă cât mai mult orez fiert, supe calde, spanac, pătrunjel (conţine vitamina C). Din cauza nasului înfundat, respiri mult mai greu şi nu te odihneşti bine noaptea. Pune apă într-o sticlă cu pulveriza-tor şi adaugă câteva picături din amestecul pentru bronşită. Pulverizează în dormitor înainte de culcare. Vei putea respira mult mai uşor.
–    Amestecă apă, ulei de lavandă, ulei de eucalipt şi de iasomie. Umezeşte o compresă şi ţine-o pe frunte.

TUSEA

Este posibil să rămâi cu o tuse uscată după o bronşită sau o răceală. Nu trebuie să te sperii:

–    E normal ca pe căile respiratorii să rămână mici răni care se vindecă mai greu.

–    Vindecarea acestora poate fi ajutată cu inhalaţii de uleiuri esenţiale de eucalipt, având grijă să nu atingi zona nasului.

Poţi combate TUSEA cu succes dacă foloseşti un sirop natural de extract din muguri de pin sau de brad. Calmează crizele de tuse. Este bine să iei câte o linguriţă de trei ori pe zi până ce expectorezi şi se elimină tusea.
„Aceste reţete trebuie evitate de femeile gravide cu complicaţii în primul trimestru de sarcină si urmate doar cu sfatul medicului specialist de cele cu sarcină normală”

    
Vedete din Romania Vedete internationale