Un petic de gheață e pe jos și taman pe el calci. Aluneci, te izbești pe caldarâm și… începe suferința. Vestea bună e că ai alternative de tratament.
Sedentarismul e o caracteristică nefericită a noastră. Timpul petrecut în mașină, la birou, în mijloacele de transport își spune cuvântul. În special iarna, mersul pe jos este o povară greu de îndurat pentru mulți. Lipsa antrenamentului fizic face ca o banală plimbare să se finalizeze cu suferință pe termen lung. Degeaba ne echipăm corespunzător, dacă oasele și musculatura nu ne susțin pe măsură.
► Ce e de făcut?
Marele noroc este că, grație tehnologiei moderne, au apărut metode de tratament adaptate stilului de viață modern, precum terapia cu laser. Iar HIRO este o nouă „găselniță” în domeniu. Se folosește în terapia HILT (High Intense Light Therapy). Este un aparat de ultimă generație, care ajută la prevenirea accidentărilor, la menținerea tonusului și la recuperarea rapidă după traumatisme. Tratează afecțiunile sistemului muscular și articulațiile, eficient și în timp scurt. În plus, stimulează regenerarea cartilajelor articulare în stadii incipiente ale artrozei, calmează durerile, reduce inflamațiile, ajută la resorbirea acumulărilor de lichid. Efectele acestui tip de tratament se resimt încă de la prima ședință. Totuși, pentru a obține rezultate optime, sunt necesare măcar 10-14 ședințe, de câteva minute fiecare. Laserul este programat în funcție de simptome și afecțiuni. O ședință de terapie cu laserul HIRO costă în jur de 145 lei.
MAI BUN DECÂT FIZIOTERAPIA
„Cele mai frecvente afecțiuni provocate atât de efortul fizic intens, în cazul unei persoane sedentare, cât și de suprasolicitarea fizică sau de temperaturile scăzute, sunt: întinderile musculare, entorsele, luxațiile, crampele musculare, inflamațiile tendoanelor, contuziile, fracturile, durerile de coloană vertebrală, hematoamele, afecțiunile nervilor periferici și ale articulațiilor. Laserul HIRO se deosebește de alte terapii existente prin utilizarea energiei electromagnetice. Terapia cu laser HIRO oferă o recuperare imediată, într-un număr redus de ședințe. Energia foarte înaltă folosită permite o adâncime mai mare de penetrație și ajută la stimularea țesuturilor din profunzime, care altfel nu ar fi atinse de laserele convenționale sau de alte proceduri de fizioterapie.”