Cum îţi menţii silueta cu mingea de fitness?

.

I se spune în fel şi chip: minge elveţiană, minge elastică, minge de yoga, minge de fitness etc. Are atât de multe întrebuinţări, pe câte denumiri. Te-am făcut curioasă? Citeşte povestea unui accesoriu la modă, mingea de fitness.
Lansată în 1960, mingea a fost iniţial folosită în Elveţia doar de către kinetoterapeuţi, pentru a-i ajuta pe anumiţi pacienţi să-şi recapete mobilitatea. La începutul anilor 90, un grup de antrenori americani a descoperit însă potenţialul uriaş al acestei mingii. Din acel moment, popu­laritatea ei a crescut exponenţial în rândul amatorilor de sport.

Ce grupe de muşchi lucrezi cu mingea funcţională

Se pare că folosirea unei astfel de mingi stimulează musculatura corpului mai mult decât atunci când aceleaşi exerciţii sunt efectuate la sol. Explicaţia este simplă: pentru menţinerea stabilităţii, corpul este obligat să folosească şi mai multe categorii de muşchi decât de obicei. Dacă s-ar face un top, însă, muşchii abdominali şi cei ai spatelui sunt cei mai antrenaţi în timpul unei sesiuni de sport în care se foloseşte acest accesoriu.

Mingea de fitness nu se sparge

Stai liniştită, o astfel de minge rezistă la greutăţi de până la 200-250 kg. Este fabricată dintr-un material elastic, dar foarte rezistent (PVC) şi se umflă cu ajutorul unei pompe manuale sau electrice. Nu există o dimensi­une stas (diamentrul variază între 35-85 de cm). Specialiştii recomandă să cumpărm mingea în funcţie de înălţime: cu cât eşti mai înaltă, cu atât diametrul mingii trebuie să fie mai mare. Preţul porneşte de la 50 de lei.

Mingea de fitness înlocuieşte scaunul

Nu trebuie să faci exerciţii complicate. O idee ar fi ca, din când în când, să foloseşti mingea pe post de scaun. În primul rând, îţi vei îmbunătăţi postura. Ca să complici situaţia şi să pui în funcţiune cât mai mulţi muşchi, ridică, pe rând, câte un picior de pe sol.
Tu ai folosit vreodată mingea de fitness?

    
Vedete din Romania Vedete internationale