Bamele fac parte din sortimentul de legume fine, care sunt cultivate cu rezultate foarte bune în zona de sud a ţării şi în Câmpia de Vest. Ele sunt originare din Orientul Mijlociu, Nordul Africii şi Grecia.
Bama este o legumă verde, lungă, cu seminţe în rânduri duble, bogată în vitaminele A, C, B1, B2, B9 şi în mineralele Fier, Calciu, Zinc, Potasiu, Magneziu.
Din păcate, nu foarte multă lume mănâncă bame, poate şi din cauza faptului că nu ştiu ce beneficii aduc acestea sănătăţii:
Bamele previn diabetul
Fibrele de calitate superioară găsite în bame ajută la stabilizarea glicemiei prin reducerea ratei la care zahărul este absorbit din tractul intestinal.
Sănătate: Află remedii naturale pentru refluxul gastroesofagian
Bamele lubrifiază intestinele
Bamele lubrifiază foarte bine intestinele, datorită calităţilor lor laxative. Fibrele prezente în bame ajută digestia, previn şi ameliorează constipaţia. Spre deosebire de târâţele de grâu, care pot irita tractul digestiv, bamele hidratează, datorită compusului lor mucilaginos. De asemenea, ajută la tratarea ulcerului gastric şi neutralizarea acizilor, deoarece sunt foarte alcaline.
Bamele scad colesterolul
Bamele scad nivelul de colesterol şi toxinele din organism. Consumate în mod regulat, bamele pot fi considerate un bun medicament, fără a avea efectele secundare negative ale medicamentelor clasice.
Bamele sporesc eficacitatea probioticelor
Bamele contribuie la starea de sănătate a tractului intestinal, alimentându-l cu bacterii bune (probiotice). Efectul este similar cu cel oferit de consumul de iaurt. Pentru a păstra substanţele nutritive intacte, bamele trebuie să fie gătite cât mai puţin posibil, la foc mic sau uşor aburite.
Citeşte aici care sunt alimentele care te feresc de cancer.
Ultima modificare martie 4, 2021 3:50 pm