E vară, e cald şi nimic nu te răcoreşte mai tare decât o porţie de îngheţată, corect? Greşit! Îngheţata din comerţ conţine foarte mult zahăr, grăsimi trans sau mai rău, îndulcitori toxici, obţinuţi printr-un proces chimic.
Mai bine mănânci nişte pepene verde sau faci îngheţată de casă.
Citeşte şi Cum să arăţi mai bine la plajă. Detoxifiere de două zile cu alimente sănătoase
Alunele cresc riscul de boli inflamatorii
Deşi alunele conţin grăsimi sănătoase, care ajută la reglarea nivelului de trigliceride, precum şi alte minerale esenţiale şi proteine vegetale, ele nu sunt tocmai sănătoase!
Au multe calorii şi grăsimi, dar mai ales, au acizi graşi omega 6. Teoretic, ei sunt buni, dar important este şi raportul de acizi graşi omega 3 la acizi graşi omega 6. Dacă acesta este în favoarea unuia sau altuia, metabolismul uman este afectat.
Studii recente au arătat că există o legătură între un exces de acizi graşi omega 6 şi diabet, artrita reumatoidă sau boala Alzheimer.
Sursa foto: Shutterstock