Salata verde întârzie îmbătrănirea organismului şi combate cancerul.
Fie că este vorba de cea europeană, cu frunze drepte, de cea caucaziană, cu frunze încreţite sau de cea chinezească, cu frunze moi, salata verde este cel mai bun aliat împotriva grăsimii!
Salata verde este un aliment benefic pentru organism. Aceasta are rol de împrospătare, de revigorare şi de curăţare a toxinelor din corp.
Un plus de vitamine
Salata verde stimulează digestia şi metabolismul, drenează şi tonifică ficatul, intensifică tranzitul intestinal, curăţă vasele de sânge şi reglează activitatea anumitor glande endocrine. În frunzele de salată se găsesc numeroase săruri minerale, ca de exemplu iod, magneziu, fosfor, cupru, arsenic şi zinc.
Acestea au un rol important în desfăşurarea normală a procesului metabolic. Salata verde mai conţine şi vitamine: A, B, C, D şi E. Existenţa sărurilor minerale şi a principalelor vitamine dau organismului mai multă rezistenţă contra infecţiilor şi viruşilor.
Această legumă miraculoasă poate fi consumată atât înainte de masă, cât şi în timpul ei, alături de alte feluri de mâncare. În funcţie de preferinţele tale, salata verde poate fi pregătită şi sub formă de supă sau ciorbă.
Dacă o consumi în fiecare zi, la mesele principale, aceasta te ajută să scazi rapid în greutate. Cum? Prin accelerarea procesului de eliminare a toxinelor din organism, prin reducerea volumului de hrană bogată în calorii şi, nu în ultimul rând, prin asigurarea reglării spontane a metabolismului.
Salata verde mai conţine, totodată, şi anumite substanţe chimice cu rol de hormoni. Aceasta explică alte două calităţi ale sale, şi anume: rolul de sedativ, fiind foarte eficientă împotriva stresului de peste zi, mai ales dacă este consumată la masa de seară, precum şi rolul de afrodisiac, datorită substanţelor cu funcţie de hormon feminin (estrogen) pe care le are în componenţă.