Sacoşele de cumpărături adăpostesc bacterii

.

Odată cu creşterea interesului pentru ecologie, am început să preferăm sacoşele de cumpărături refolosibile care sunt o „casă” numai bună pentru bacterii.

Sacoşele de cumpărături, mediu favorabil pentru bacterii

Un studiu cerut de o organizaţie a chimiştilor americani a dezvăluit că sacoşele de cumpărături refolosibile, care sunt tot mai des folosite astăzi, pot reprezenta un mediu propice dezvoltării bacteriilor. Totuşi, acesta n-ar fi un motiv ca să revenim la sacoşele de unică folosinţă.

Cercetătorii s-au amestecat printre cumpărătorii supermarketurilor şi au testat 84 de sacoşe refolosibile. Mai mult de jumătate din ele conţineau mucegai, ciuperci şi bacterii, inclusiv E. coli. Asta nu înseamnă că riscăm vreo epidemie provocată de sacoşe, spun cercetătorii. E doar un avertisament că sacoşele de cumpărături ar trebui curăţate după fiecare folosire.

Dintre persoanele intervievate, 97% au recunoscut că nu spală sacoşele folosite la cumpărături.

O veste controversată

Totuşi, problema n-ar fi aşa de gravă pe cat spun cercetatorii. Studiul a apărut tocmai acum când unele state americane plănuiesc să interzică sacoşele de plastic, de unică folosinţă, care nu sunt deloc prietenoase cu mediul. Americanii bănuiesc că producătorii de sacoşe din plastic ar avea ceva de a face cu această cercetatre, deşi organizaţia care a cerut-o susţine că cei ce produc sacoşe de plastic produc şi răşinile folosite la fabricarea sacoşelor de unică folosinţă.

Autorităţile  spun că o persoană sănătoasă nu s-ar îmbolnăvi de la bacteriile care se găsesc într-o sacoşă de cumpărături. Bacteria E. coli, care s-a găsit în unele sacoşe testate nu este întotdeauna periculoasă, spun autorităţile, totul depinzând de tulpină.

Page: 1 2

    
Vedete din Romania Vedete internationale