Şi mai mult, în statele unde s-au interzis deja sacoşele de unică folosinţă, nu s-au observat modificări în numărul infecţiilor cu E. coli.
Sacoşele de cumpărături se spală după fiecare folosire
Chiar şi aşa, studiul nu trebuie ignorat pentru că ne arată cât de importanta este igiena chiar şi în acest caz. Când cumperi carne, de orice fel, sucul care se poate scurge din ea ajunge cu uşurinţă pe sacoşă, care apoi este abandonată într-un colţ de casă sau în portbagajul maşinii. În acest ultim caz, şansele de contaminare sunt mai mari pentru că temperatura dintr-un portbagaj este ridicată, ceea ce favorizează înmulţirea bacteriilor.
Data următoare când mergi la cumpărături, fructele, legumele sau alte produse neambalate se pot contamina cu uşurinţă rezultatul fiind o alergie sau o toxinfecţie alimentară.
Sacoşa folosită la cumpărături ar trebui spălată dupa fiecare folosire, mai ales dacă în ea ai pus carne, legume, fructe şi alte produse care ar putea-o contamina cu diverse bacterii. De asemenea, sacoşa trebuie spălată chiar dacă nu ai fost cu ea la cumpărături. Dacă duci în ea hainele de la sală în care ai transpirat 30 de minute, evident că nu o mai poţi folosi pentru a transporta mâncarea.
Este valabil atât pentru sacoşele din material textil, cât şi pentru cele din rafie. Dacă speli sacoşa la maşina sau de mână, cu apă şi săpun, numărul bacteriilor din ea se reduce cu 99.9%, au arătat chimiştii americani.