De ce România nu optează pentru imunizarea naturală împotriva Omicron

.

Unele țări renunță la anumite restricții anti-COVID-19 și aleg imunizarea naturală în masă a populației cu varianta Omicron.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a explicat de ce nu este cazul și în România, după cum relatează Libertatea. El a explicat la Digi24 de ce infectarea în masă cu varianta Omicron poate aduce riscul de apariție a unor noi mutații.

„Au fost foarte multe discuții că e foarte bine să lăsăm această variantă Omicron să se răspândească în momentul acesta pentru că nu e atât de agresivă şi în felul acesta se poate obține imunizarea naturală a populației”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

El a adăugat apoi: „Nu este o abordare corectă, pentru că nu facem decât să facilităm acumularea de noi mutații şi creștem șansa virusului să muteze şi să genereze alte variante care s-ar putea să fie cu probleme mult mai mari şi vom pierde acest potențial legat de o virulență mai scăzută”.

Citește și: Infectarea voluntară cu Omicron: de ce experții spun că NU este o idee bună

Citește și: Studiu: A patra doză de vaccin nu este suficientă pentru a preveni infectarea cu Omicron

Citește și: Cu ce simptome se confruntă persoanele infectate cu varianta Omicron

Citește și: Măsuri extreme: angajați încuiați în clădirea de birouri, după depistarea unui singur caz de infectare cu Omicron

Mai mult, el a subliniat că zilnic sunt raportate peste o mie de persoane care se reinfectează cu SARS-CoV-2. Astăzi, 16.760 de cazuri noi de COVID-19 au fost raportate. precum și 70 de decese.

Valeriu Gheorghiță a spus că 45% dintre persoanele raportate ca fiind infectate cu coronavirus au un istoric de vaccinare. Cu toate astea, ei au un nivel crescut de protecție, astfel încât nu sunt la fel de multe cazuri grave și internări în spitale ca în valul anterior al pandemiei.

Foto – 123rf.com

Ultima modificare ianuarie 18, 2022 1:31 pm

    
Vedete din Romania Vedete internationale