Grijile şi ritmul alert al vieţii şi-au pus amprenta asupra apectului tău? Ai nevoie de un moment de repaus, în care să-ţi încarci bateriile şi să-ţi recapeţi pofta de viaţă.
Urmează acest nou ritual de relaxare o dată pe săptămână!
Masajul, moment de revigorare
â–ºPune într-un bol puţin ulei de corp foarte hidratant şi amestecă-l cu 3-4 picături de ulei aromat de iasomie sau de mandarină. Masează-ţi apoi corpul cu mişcări delicate, circulare, începând de la gât şi terminând cu picioarele. Insistă în zona gambelor şi a tălpilor pentru a activa circulaţia sângelui şi zonele reflexe. E bine ca masajul să fie realizat după baie, atunci când porii sunt deschişi.
Pentru a avea efect maxim, masajul trebuie să dureze cel puţin 20 de minute.
â–ºPentru relaxarea muşchilor şi întărirea sistemului imunitar, fă un amestec din trei linguri de miere şi câteva picături de ulei esenţial de rozmarin şi foloseşte-l pentru masaj. Datorită conţinutului bogat în vitamine şi minerale, mierea oferă un plus de catifelare pielii.
â–ºFoarte important şi extrem de eficient pentru relaxarea întregului corp este masajul scalpului. La fiecare şamponare, masează-te cu mişcări ferme, timp de 5 minute, începând de la ceafă spre frunte. Este un mijloc excelent de a înlătura tensiunea şi de a te revigora.
Folosite sub diferite forme, uleiurile esenţiale te ajută să tratezi durerile
musculare, să alungi stresul şi insomnia şi, mai presus de toate, să te relaxezi. Alege aroma preferată şi foloseşte-o fie direct pe piele, fie în combinaţie cu alte produse (cremă sau lapte de corp).
Băi cu ingrediente-minune
Pregăteşte-ţi acasă o baie relaxantă, pentru care să foloseşti ca ingrediente de bază uleiurile esenţiale, sarea de mare şi plantele uscate.
Cu uleiuri > Aromele de busuioc, lavandă, pin, mentă, mandarină, chiparos şi trandafir sunt cele mai indicate, deoarece alungă rapid tensiunea şi revigorează organismul. După ce ai umplut cada cu apă, pune patru picături de ulei esenţial de ylang-ylang şi două de lavandă şi relaxează-te timp de 15 minute, fără a folosi săpun sau gel de duş. Pentru a completa perfect atmosfera de vis, aprinde câteva lumânări parfumate şi ascultă o muzică liniştitoare. Dimineaţa fă-ţi timp pentru o baie energizantă, în care să combini patru picături de ulei aromat de rozmarin cu două de lavandă.
Cu plante sau flori uscate > Acestea pot fi folosite în două feluri: fie le pui direct în apa caldă din cadă, fie prepari o infuzie şi apoi torni tot amestecul în apă. Printre cele mai indicate se numără: arnica, florile de muşeţel, de gălbenele, de nalbă, frunzele de mentă şi cele de urzică.
Cu sare de mare > Ca să înlături eficient stresul şi încordarea, să stimulezi circulaţia sângelui sau să scapi de senzaţia de picioare obosite, alege băile cu sare de mare. În plus, oferă pielii fermitate şi un aspect de catifea. Atenţie însă, în acest caz, apa nu trebuie să fie foarte fierbinte. Înainte de a intra în apă, masează-ţi corpul cu puţină sare pentru a elimina celulele moarte.
Sarea de mare se găseşte în comerţ în diferite culori şi arome.
Hidratare pentru o piele perfectă
Ai avut parte de o baie relaxantă şi de un masaj ca la carte? Continuă ritualul cu hidratarea intensă a pielii. Câteva ingrediente speciale, atent combinate, îi vor da un aspect de catifea şi un parfum foarte plăcut. Încălzeşte o cantitate mică de ulei de măsline şi foloseşte-o pentru masajul corpului. Amestecă apoi laptele sau crema de corp cu trei-patru picături de ulei esenţial de trandafir şi o linguriţă de lapte. Întinde pe corp şi lasă să acţioneze mai mult de o oră. Tamponează-ţi pielea după aceea cu un prosop umed.
Pune în practică, o dată pe săptă-mână, întreg acest program destinat relaxării şi îţi vei recăpăta buna dispoziţie şi pofta de viaţă.