Ridichea neagră, aliatul natural în caz de gripă şi răceală

.

Cum se prepară ridichea neagră

Pentru răceală şi gripă, infecţii în gât şi bronşite, ridichea neagră se scobeşte şi se umple cu zahăr sau miere, apoi se lasă în cuptorul deschis la foc mic câteva ore. Nu este nevoie să fie coaptă neapărat, ea poate fi ţinută undeva la cald, cât să lase suc în mod natural.
Zeama rezultată din amestecul sucului de ridiche neagră cu miere se bea, iar ridichea se consumă ca atare sau în salate.
Pentru probleme la ficat, rinichi sau vezica biliară, mai ales pietre şi nisip, se recomandă o linguriţă de suc natural stors proaspăt din ridiche neagră, după fiecare masă, timp de o săptămână.
Pentru creşterea părului şi regenerarea celui fragil sau lipsit de strălucire şi supleţe, se amestecă sucul de la o ridiche neagră cu ulei de ricin sau migdale şi se aplică sub formă de mască, pe părul umed.
Sursa foto ridiche neagră cu miere: Shutterstock

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton