Candida este una dintre cele mai comune probleme care apar în rândul femeilor. Vezi cum o poți trata folosind o metodă naturală.
Rețeta celui mai puternic antibiotic natural, care poate trata candida și alte infecții, a fost inventată la o mănăstire din Europa, în perioada medievală, potrivit foodsadnhealthylife.com. Specialiștii susțin că acest remediu s-a dovedit eficient împotriva bacteriilor gram-pozitive și gram-negative.
Amestecul de ingrediente naturale are foarte eficient și împotriva virusurilor și a fungilor, îmbunătățește circulația sângelui și curăță limfa.
Mod de preparare
Pentru acest remediu, ai nevoie de:
- 700 de ml de oțet de mere
- ¼ cană de usturoi tăiat
- ¼ cană de ceapă tăiată
- Doi ardei iuți, proaspeți
- ¼ de ghimbir dat prin răzătoare
- 2 lingurițe de hrean răzuit
- 2 lingurițe de turmeric
Într-un bol din sticlă, amestecp toate ingredientele, cu excepția oțetului, apoi pune-le într-un borcan. Ar trebui să ocupe cam 2/3 din recipient, iar tu trebuie să îl umpli cu oțet. Închide borcanul și apoi agită conținutul foarte bine. Trebuie să păstrezi preparatul într-un loc uscat și răcoros pentru două săptămâni, timp în care trebuie să mai agiți compoziția. După cele două săptămâni, pisează totul și strecoară printr-un tifon gros. Rezultatul trebuie păstrat la temperatura camerei.
Din acest moment, poți începe tratamentul. Ia câte o linguriță în fiecare zi, pentru a distruge bacteriile rele din intestine și a-ți întări sistemul imunitar. Cu timpul, poți să mărești doza. Dacă ai, de exemplu, infecții grave, poți lua câte o linguriță din amestec de câte 5-6 ori pe zi.
Cum îți dai seama că ai candida
Candida se găsește în cantități mici în gură și intenstine, iar scopul ei principal este să ajute digestia și absorbția de nutrienți. Când este produsă în exces, pătrunde prin pereții intestinelor și poate ajunge în circulația sângelui. Acolo eliberează un produs toxic, care poate cauza multe afecțiune, de la probleme digestive, la depresie.
În mod normal, celelalte bacterii din organism țin candida sub control, însă sunt anumiți factori care duc la apariția unui dezechilibru. O dietă bogată în carbohidrați și zahăr, consumul de alcool, anticoncepționalele, stresul și antibioticele favorizează înmulțirea antibioticelor nesănătoase.
Sunt multe semnale care te anunță că bacteriile rele s-au dezvoltat prea mult. Te poți confrunta cu ciuperci ale unghiilor, te simți obosită fără motiv, ai probleme digestive, precum balonare, constipație sau diaree, nu reușești să te concentrezi și ai probleme cu pielea, precum eczeme, psoriazis sau simple iritații. Iritabilitatea, schimbările de comportament, infecțiile vaginale sau cele urinare, alergiile sau pofta de dulce sunt un alt semn că ai putea avea candida.
Mergi la medic dacă crezi că ai putea avea candida. El te va pune să faci câteva teste, iar apoi îți va da un tratament. Sunt câteva lucruri pe care le poți face și tu pentru a-ți echilibra flora intestinală. Consumă mai puțini carbohidrați, renunță la zahăr, deoarece este ingredientul preferat al bacteriilor rele.
Sursa foto: 123rf.