Remedii rapide pentru gripă şi guturai

.

Iarna pare să-şi fi intrat în drepturi, iar gripa şi guturaiul parcă ar fi la ele acasă.

Nu te îngrijora prea tare, căci noi am căutat în farmacia bunicii şi am descoperit cele mai bune leacuri naturiste pentru a te trata eficient!

Metode pentru combaterea GRIPEI

INFUZII

Cimbrişor > Prepară-ţi un ceai din 20 g de cimbrişor uscat la 250 ml apă clocotită şi lasă la infuzat timp de 10 minute. Strecoară apoi ceaiul de cimbrisor şi bea-l îndulcit cu o linguriţă de miere. Acest tip de infuzie este recomandat să se bea de două ori pe zi, dimineaţa şi seara.
Trei fraţi pătaţi > Această plantă este de un real ajutor în combaterea simptomelor gripei. Fă o infuzie din 20 g de plantă uscată (se găseşte la Plafar) la 200 ml apă clocotită şi lasă la infuzat timp de 10 minute. Bea apoi lichidul călduţ cu înghiţituri mici.
Ceaiul este recomandat de două ori pe zi, după masa de prânz şi după cină.
Măceş > Conţinutul bogat în vitamina C al fructelor de măceş le recomandă în tratamentul împotriva gripei. Pune 20 g de măceşe la 250 ml apă clocotită şi lasă la infuzat timp de 10 minute, apoi bea ceaiul obţinut cu înghiţituri mici şi dese. Este indicat să se bea de trei ori pe zi, cu o jumătate de oră după fiecare masă principală.

CATAPLASME ŞI INHALAŢII

• Sinusurile congestionate pot fi vindecate cu ajutorul hreanului. Rade 50 g de hrean şi pune-l într-o cârpă de bumbac pe care să o ţii apoi în dreptul nasului între 5 şi 20 de minute, până simţi că sinusurile ţi
s-au desfundat. O respiraţie normală ajută la evitarea altor complicaţii pulmonare.
• Pune-ţi pe piept o cataplasmă caldă cu brânză de vaci sau cu terci de mămăligă. Într-o cârpă de bumbac înfăşoară 300 g brânză de vaci sau 300 g terci de mămăligă şi fă-ţi o cataplasmă pe care să ţi-o pui pe piept. Ţine-o în jur de 30 de minute până se răceşte şi apoi dă-o jos.

Tratamente ANTIGUTURAI

INFUZII

Urzică > Prepară-ţi o infuzie din 20 g de urzică la 200 ml apă clocotită şi lasă la infuzat timp de 10 minute. Bea lichidul călduţ, cu înghiţituri lente. Acest ceai este recomandat de trei ori pe zi, la o jumătate de oră după mesele principale.
Busuioc > Îndepărtează rapid efectele guturaiului cu ajutorul busuiocului. Acesta are efect antiseptic şi expectorant, contribuind la ameliorarea afecţiunilor respiratorii. Pune 20 g de plantă la 250 ml apă clocotită şi lasă la infuzat timp de 10 minute. Bea apoi ceaiul călduţ cu înghiţituri mici şi lente. Îi poţi adăuga o linguriţă de miere. Este indicat să consumi această infuzie de 4-5 ori pe zi, la intervale egale de timp, din două în două ore.
Muşeţel > Infuzia de muşeţel este recunoscută pentru calităţile sale benefice în caz de răceală sau de guturai. Pune 15 g de flori de muşeţel la 250 ml apă clocotită şi lasă la infuzat timp de 10 minute, apoi bea ceaiul călduţ cu înghiţituri mici şi dese. Pentru a avea un gust mai plăcut, dar şi pentru proprietăţile sale curative, îl poţi îndulci cu o linguriţă cu miere. De asemenea, cu acest ceai poţi face şi gargară de două ori pe zi.

CATAPLASME ŞI INHALAŢII

• Înfăşoară într-o cârpă subţire de bumbac doi-trei cartofi curăţaţi şi tăiaţi.
Pune-ţi pe piept cataplasma şi ţine-o timp de o oră. Şi făina de muştar este eficientă sub formă de cataplasmă. Pune într-o cârpă de bumbac 150 g de făină de muştar amestecată cu puţină apă călduţă, astfel încât să se formeze o pastă. Aplică pe piept cataplasma şi ţine-o în jur de 30 de minute până se răceşte şi apoi dă-o jos.
• Fă inhalaţii cu flori de soc de două ori pe zi, seara şi dimineaţa. Acestea ajută la descongestionarea căilor respiratorii. Pune 2-3 linguriţe de flori de soc într-un vas cu 1 l de apă clocotită. Acoperă-ţi capul cu un prosop şi inhalează aburii emanaţi. În loc de soc poţi folosi şi ienupăr.

Ultima modificare iulie 31, 2020 4:33 pm

    
Vedete din Romania Vedete internationale