Scapă de hepatită cu remedii naturiste

.

Din clipa în care ai fost diagnosticată cu hepatită (A, B, sau C – afectarea iniţială este aceeaşi, doar evoluţia ulterioară diferă, în funcţie de virusul care a produs-o), stilul tău de viaţă trebuie să se schimbe. În bine!

Adaptează-ţi stilul de viaţă

Până la vindecare, te vei cruţa de efort fizic şi intelectual sever şi îţi vei reeduca… gusturile culinare – ai nevoie de o alimentaţie hiperglucidică (bazată pe multe dulciuri – atenţie! – naturale), fără grăsimi şi conţinând cât mai puţine proteine de origine animală. Şi vei urma cure de ceaiuri cu efect hepatoprotector, variind, ca durată, de la câteva zile, la câteva luni sau câţiva ani, în funcţie de „încăpăţânarea” de care dă dovadă boala. „Orarul” acestor cure ţi-l stabileşte, desigur, medicul tău.

Şi bazează-te pe fitoterapie

Iată trei plante care sunt nişte regeneratoare hepatice de excepţie. Ele se administrează alternativ, câte 10 zile/lună. După trei luni, faci o pauză de şaizeci de zile, apoi reiei ciclul de trei luni. Poţi continua, în acest ritm, ani de zile, până la vindecare (hepatita A se vindecă în proporţie de 90%, hepatita B, în proporţie de 50%, iar hepatita C evoluează, în general, mai lent sau mai accelerat, spre ciroză hepatică. De tine depinde să ţii acest ritm sub control!

Armurariul

Tablete: armurariul îl găseşti, în farmacii şi plafare şi, sub formă de tablete de silimarină – în funcţie de concentraţie -, se iau până la 3 tablete/zi;
Infuzie: din plantă se folosesc seminţele măcinate – o linguriţă cu vârf la o cană de apă clocotită; se beau două căni/zi, prima – dimineaţa, înainte de masă, iar cea de-a doua se fracţionează după-masa de prânz şi cină; repausul se impune după fiecare administrare: stai culcată, 20 de minute, pe partea dreaptă; cura durează 10 zile.

Rostopasca

Infuzie: o jumătate de linguriţă de plantă la o cană de apă clocotită; bea două linguri de infuzie, la intervale de 3 ore, apoi fă pauză 12 ore.
Pulbere: se ia sublingual un sfert de linguriţă din pulbere de rostopasca, la fiecare patru ore; cura durează 10 zile.

Decoct: se foloseşte în special rădăcina de cicoare – se fierb, timp de cinci minute, în 250 ml de apă clocotită, două linguriţe de rădăcini pisate; decoctul astfel obţinut se împarte în trei doze şi se bea câte o doză înaintea meselor principale; cura durează 10 zile.

Alţi aliaţi de nădejde

– Cătina albă
Cure pentru perioada de toamnă şi iarnă:
Suc: se storc 500 g de fructe; se adaugă 250 mg miere polifloră ; se păstrează la rece şi se beau 2 linguri/zi; cura durează 10 zile, cu pauză de o săptămână.
ulei: se iau câte 15 picături dimineaţa; cura durează 30 de zile, cu pauză de 10 zile.
Decoct: o linguriţă de fructe la 250 ml apă clocotită, se fierbe 10 minute, se beau trei căni pe zi, nelegate de mese; cura durează 7 zile, cu pauză de 15 zile
– Ienupărul
E bine să faci cura în pauzele curei de cătină.
Decoct: două linguriţe de boabe la o cană de apă clocotită, se fierbe 5 minute şi se ia câte o lingură din oră în oră, timp de 12 ore; cura durează 7 zile, cu pauză de 15 zile.
– Păpădia
Salate ori suc din rădăcini – 30 ml/zi; cura durează 15-20 de zile. Urmeaz-o din primăvară până în iulie inclusiv, cu pauze de câte 7 zile.
– Cura de struguri proaspeţi
Se face alternativ cu cea de cătină. Consumă, în prima zi, 500 g de struguri proaspeţi; sporeşte cantitatea zilnic cu încă 500 g, până în ziua a şasea, când ajungi la 3 kg; în zilele a 7-a şi a 8-a vei consuma tot câte 3 kg.
– Cura cu orz verde
Ia, de 3 ori/zi, înaintea meselor principale, câte 150 ml de suc de orz verde, timp de 2-3 saptămâni, numai vara.
– Cura cu suc de ridiche neagră
Bea, 3 zile/lună, vara şi toamna, câte 300 ml de suc/zi, în trei reprize.

Echinaceea şi coenzima Q10 nu lasă viruşii să se înmulţească

Pe durata tratamentului, ia echinaceea – o tabletă dimineaţa şi una la prânz – şi coenzima Q10 (30 mg), o tabletă/zi – creşte imunitatea.

Ultima modificare iulie 30, 2020 3:52 pm

    
Vedete din Romania Vedete internationale