Pneumonia este o afecțiune comună ce apare foarte des mai ales în sezonul rece. Dacă nu reușești să ajungi repede la medic, încearcă unul dintre aceste remedii naturiste care îți vor calma simptomele.
Ce este pneumonia
Pneumonia este o afecțiune pulmonară cauzată de infecția cu virusuri, bacterii sau fungi. Cele mai frecvente pneumonii în rândul adulților este de natură bacteriană.
Aceasta afecțiune poate fi tratată cu ușurință, dar dacă este neglijată există un risc de complicații foarte mare.
Din cauza pneumoniei, alveolele pulmonare sunt inflamate și pline de lichid, ceea ce îngreunează respirația și provoacă accese de tuse violente.
În funcție de tipul de pneumonie cu care este diagnosticat pacientul, medicul recomandă un anumit tratament medicamentos.
Pe lângă tratamentul recomandat de medic, persoana diagnosticată cu pneumonie poate folosi și remedii naturiste ce sporesc eficacitatea medicamentelor și accelerează procesul de vindecare.
Ce remedii naturiste pot fi folosite pentru tratarea pneumoniei
Ceai de fenicul – Ceaiul din semințe de fenicul ajută la curățarea mucusului de la nivelul căilor respiratorii ce îngreunează respirația și accentuează tusea. De asemenea, poate reduce temperatura corpului.
Gargară cu apă salină – Gargara cu apă călduță, în care ai dizolvat puțină sare, va curăța mucusul de la nivelul gâtului
Ceai de turmeric – Acest tip de ceai are proprietăți antiinflamatorii și calmează durerile, mai ales cele resimțite în piept. Ceaiul de turmeric se prerară dintr-o lingură de turmeric fiert într-un ibric cu apă. Se bea cald.
Ceai de mentă – La fel de bun este și ceaiul de mentă, care are un efect calmant asupra tractului respirator superior, ameliorând simptomele.
Inhalații – Inhalațiile cu aer călduț vor dilata căile respiratorii, ajutând pacientul să respire mai bine. Fă inhalații cu aburi deasupra unei oale cu apă fierbinte ori în baie.
Ulei de oregano – Uleiul esențial de oregano are proprietăți antivirale, antibacteriene și antifungice.
Ceai de ghimbir – Ghimbirul stilumează emilinarea toxinelor din organism, are efecte antiinflamatorii și calmează spasmele. Ceaiul se consumă călduț și va ameliora durerile resimțite în zona pieptului sau în spate.
Baie cu apă călduță – O baie cu apă călduță va face să scadă temperatura corpului, atunci când ai febră.
La fel de importantă este și hidratarea.
Este esențial ca remediile naturiste să fie folosite în completarea tratamentului recomandat de medic, pentru evitarea apariției complicațiilor.