Campania de vaccinare anti-COVID-19 va începe în România în data de 27 decembrie, așa că a fost anunțată procedura în caz de reacții adverse.
Coordonatorul campaniei, Valeriu Gheorghiță, a spus că pacienții care acuză reacții adverse pot raporta acest lucru pe platforma dedicată de la Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, conform Mediafax.
„Se raportează în platforma reacţiilor adverse de la nivelul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România, unde există două modalităţi: atât persoanele vaccinate pot să facă această raportare, cât şi alte categorii profesionale din sistemul de sănătate, farmacişti, medici, asistenţi, care dacă identifică o anumită reacţie adversă, pot să o raporteze”, a zis Valeriu Gheorghiță.
Citeşte și: Doi angajați la un spital din Alaska, reacții adverse la câteva minute după administrarea vaccinului anti-COVID-19
Mai mult, în fiecare centru de vaccinare vor exista truse cu adrenalină, în cazuri de urgență. Reacțiile adverse sunt momentan grija celor mai mulți oameni care își doresc să se vaccineze.
Deja au apărut câteva cazuri în acest sens. Spre exemplu, în Alaska, doi angajați ai aceluiași spital au avut reacții adverse foarte puternice la doar zece minute după adminsitrare. Unul dintre ei era o femeie, care a intrat în șoc anafilactic și a ajuns internată la ATI din această cauză.
Foto – 123rf.com