Raed Arafat: măștile în interior vor fi ultima măsură la care se va renunța

.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat că măștile de protecție vor fi ultima măsură la care se va renunța.

Raed Arafat a vorbit despre trendul descrescător al numărului total de pacienți cu COVID-19. El a spus că dacă acest tren descrescător va continua, atunci se va putea renunța la anumite măsuri. A precizat însă că ultima măsură la care se va renunțar va fi purtarea măștii în spațiile interioare.

Când a fost întrebat dacă există un calendar al relaxărilor, Raed Arafat a răspuns, citat de Libertatea: „Probabil se va umbla la capacitățile sălilor unde se întâmplă anumite activități sau eliminarea măştii la exterior. Sunt anumite măsuri de relaxare care se vor lua dacă se continuă trendul de scădere și la terapie intensivă, și a numărului de cazuri”.

Momentan, sunt în vigoare toate măsurile anti-COVID-19, inclusiv purtarea măștilor de protecție în spațiile deschise. Raed Arafat a spus că momentan se așteaptă motivarea Curții Constituționale, iar atunci Guvernul va decide ce reglementări vor fi adoptate în continuare.

Citește și: COVID-19 în România: Care va fi prima restricție ridicată

Citește și: Medicul Radu Țincu: numărul insuficient de persoane vaccinate anti-COVID-19 va întârzia relaxarea restricțiilor din România

Citește și: Șeful Moderna crede că ne apropiem de finalul pandemiei: „Acesta este un scenariu rezonabil”

Citește și: Un bărbat din Turcia are COVID-19 de mai bine de un an

Și Valeriu Gheorghiță, conducătorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România, a vorbit despre situația epidemiologică din viitorul apropiat: „Dacă se menține actualul trend de scădere, într-o lună vom fi într-o situație mult mai bună și vizibilă din punct de vedere epidemiologic. Să nu uităm că suntem la 15.000 de cazuri, care în urmă cu câteva luni ne speriau pe toți. Situația încă nu e stabilizată”.

Recomandarea lui Valeriu Gheorghiță este purtarea măștii în continuare. „Recomand purtarea măștii în continuare, astfel putem evita îmbolnăvirile și mai ales decesele”. a spus el.

Pe de altă parte, medicul Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, a spus în urmă cu puțin timp că numărul mic de persoane vaccinare ar putea întârzia renunțarea la restricții. „Deci, până la urmă, statusul de vaccinare reprezintă un scut de protecție care a permis țărilor din vestul Europei relaxarea măsurilor”, a zis el. „Din păcate, în România, vorbim de o populație insuficient vaccinată și acest lucru va întârzia aplicarea măsurilor de relaxare”.

Foto – 123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton