Ce probleme emoționale duc la cancer

.

Numeroase studii au stabilit o legătură clară între problemele emoționale și cancer, iar cercetătorii atrag atenția că sentimentele negative care nu sunt exprimate duc la apariția cancerului. Află ce probleme emoționale îți pun în pericol sănătatea.
Furia reprimată, ura și resentimentele joacă un rol extrem de important în apariția cancerului, potrivit specialiștilor. Problemele emoționale cresc nivelul de hormoni ai stresului și slăbesc sistemul imunitar, favorizând apariția cancerului. Chiar și specialiștii de la Centrul de Prevenire și Control al Bolilor susțin că 85% dintre boli au cauze emoționale.
„Oamenii care îli reprimă sentimentele sunt mai predispuși la boli, mai ales la artrite, infecții și cancer. Conceptul se referă la furia neexprimată. Dacă o persoană nu spune ce o deranjează, apar efecte adverse”, susțin cercetătorii de la Universitatea California, potrivit liveto110.com.
Potrivit Institutului Național de Cancer, „răspunsul neuroendocrin poate altera în mod direct procese importante în celulele care protejează organismul împotriva cancerului”.

Cum favorizează stresul apariția cancerului

Specialiștii susțin că sunt șase etape prin care stresul se transformă în cancer, pe o perioadă cuprinsă între 18 și 24 de luni.
Prima faza o reprezintă traumele emoționale, care afectează somnul și producția de melatonină din organism. Melatonina este necesară pentru a inhiba creșterea celulelor canceroase și este unul dintre cei mai importanți hormoni pentru reglarea sistemului imunitar. În timpul acestei etape, o parte a centrului reflex emoțional din creier încetinește, din cauza traumei emoționale.
În a doua fază, stresul slăbește sistemul imunitar, crescând nivelul de cortizol. O persoană expusă unui nivel mare de stres devine epuizată, iar glandele lor suprarenale și tiroida devin obosite și nu mai lucrează la capacitate normală. Stresul epuizează și mineralele, astfel că sistemul imunitar începe să cedeze. Toate aceste procese fac somatoidele din celulele noastre să reacționeze. Într-un corp sănătos, somatoidele sunt microorganisme care trăiesc în sângele omului, într-un ciclu de trei etape. Când organismul nostru se îmbolnăvește, mai ales în cazul cancerului, somatoidele trăiesc într-un ciclu de 16 etape. În cei 16 pași, aceste microorganisme devin bacterii agresive, care încep să distrugă structurile celulare, și favorizează apariția cancerului.
În a treia etapă, nivelul de stres din organism duce la scăderea nivelului de adrenalină, iar glucoza din celulele normale începe să crească. Adrenalina are ca scop înlăturarea și transformarea glucozei din celule în energie pentru organism. Bolnavii de cancer se simt epuizați, pentru că nu au suficientă adrenalină, care să convertească glucoza în energie.
În etapa a patra, agenții patogeni, precum virușii, bacteriile și ciupercile care s-au adunat în părțile slăbite ale organismului intră în celulele normale, pentru a se hrăni cu excesul de glucoză. Lipsa de oxigen și de energie duce la mutația celulelor în timpul procesului de divizare și favorizează apariția unor celule canceroase.
În a cincea etapă, bacteriile și virușii se dezvoltă în celulele canceroase și stimulează apariția tumorilor. În a șasea fază, nivelul de stres stimulează creșterea tumorii și răspândirea cancerului.
Cel mai bun mod de a te proteja împotriva cancerului este să îți menții sistemul imunitar puternic și să nu permiți agenților patogeni să îți invadeze organismul.
 
 

    
Vedete din Romania Vedete internationale