Crioterapia te pregăteşte pentru iarnă. Învinge frigul prin frig!

.

Crioterapia ajută la întărirea organismului şi îl pregăteşte pentru provocările sezonului rece – frig, răceală, gripă, oboseală, stres, insomnie. Află mai multe!
Alimentaţia greşită, stresul, programul haotic sunt doar câteva din „bolile” moderne care scad imunitatea şi rezistenţa organismului la frig. Cu ajutorul criosaunei poţi folosi frigul în avantajul tău. Şi încă ce frig! În timpul unei şedinţe de crioterapie temperatura ajunge la -180 de grade Celsius.

Ce avantaje are crioterapia

Organismul tău are o capacitate de vindecare extraordinară şi în momentul în care este agresat cu un şoc termic, el răspunde pe măsură, activând toate resursele pe care le are la dispoziţie  pentru a asigura supravieţuirea. Deci devine mai puternic. Sunt alertate şi puse în funcţiune mecanismele proprii organismului pentru a menţine constanţi parametrii de termoreglare.

Pe lângă faptul că îţi măreşte imunitatea, criosauna arde până la 1000 de calorii pe şedinţă, previne insomniile, reduce stresul, calmează durerile şi îmbunătăţeşte aspectul pielii, deci este utilă şi pentru sănătate, şi pentru frumuseţe. Este folosită cu succes şi de sportivi pentru recunperarea după accidentări.

„Această terapie este parte a medicinii integrative şi este destinată corectării tulburărilor funcţionale şi astfel, prelungirii vieţii. Aerocrioterapia determină un lanţ de reacţii de apărare, dar fără a suprastimula mecanismele de termoreglare ale organismului. Răspunsul terapeutic apare prin mai multe mecanisme: stimularea sistemului adrenal, stimularea funcţiei lobului anterior al hipofizei, intervenţia sistemului neuropeptidelor şi formării endorfinelor endogene. Mecanismele sanogenice ale aerocrioterapiei se bazează pe efectele anestezice, antiinflamatorii şi spasmolitice” explică Dr. Raluca Ţugui, medic specialist recuperare, medicină fizică şi balneologie, în cadrul clinicii Bio Terra Med.

Crioterapia nu este periculoasă

Crioterapia te pregăteşte pentru iarnă. Învinge frigul prin frig!Totul se întâmplă după un sistem bine pus la punct şi testat de multe ori, astfel că nu există pericole pentru persoanele sănătoase. Corpul nu îngheaţă, chiar dacă este expus la temperaturi extreme.
În primul rând, pentru că timpul petrecut în criosaună este foarte scurt (120-180 secunde), în al doilea rând, pentru că temperaturile scăzute sunt obţinute gradual, în mod controlat.

Sunt eliberaţi vapori de azot lichid pentru 2-3 secunde, apoi urmează o pauză de 40-60 secunde, în care organismul cedează căldură şi se adaptează cu noua temperatură. Acest ciclu se repetă de căteva ori până la terminarea celor 180 de secunde.

Temperatura internă a organismului nu este afectată, doar temperatura pielii scade până la 0°C.
În plus, frigul din criosaună este uscat, nu este acelaşi frig pe care îl simţim în timpul iernilor geroase, cu acele senzaţii de ”înţepături”.

Vaporii de azot care sunt folosiţi în criosaună nu sunt toxici, ei găsindu-se în aerul respirat în proporţie de 78%.

Cât costă crioterapia

Pentru a beneficia din plin de pe urma terapiei, şedinţele trebuie repetate. În centrele CrioBio, din cadrul clinicilor Bio Terra Med, preţul unei şedinţe variază între 60 şi 90 de lei, în funcţie de aonamentul ales. În provincie, această terapie este disponibilă în oraşele Arad, Iaşi, Cluj-Napoca, şi Piatra Neamţ.
Foto: PR

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton