Cum poţi mânca ciocolată fără să te îngraşi

.

Ciocolata este delicioasă, te poate face să te simţi mai bine datorită substanţelor pe care le conţine şi mulţi ar spune că te poate îngrăşa, însă nu şi dacă mănânci câteva pătrăţele de ciocolată neagră (conţinut de cacao peste 70%) pe zi.

Ovăz cu ciocolată şi căpşune

Este important să ai un mic dejun sănătos şi săţios şi, pe cât posibil să eviţi zahărul de masă. Aşa că poţi face un amestec delicios de cereale din ovăz cu căpşune şi fulgi de ciocolată pe deasupra. Ca amestecul să nu fie greu de înghiţit pentru că este uscat, fie pune mai multe căpşune, fie foloseşte unele mai zemoase. Sau foloseşte orice alt fruct zemos care îţi place şi se potriveşte cu ciocolata. Mi poţi adăuga şi fulgi de migdale la amestec, ca să devină şi mai săţios.

Friptură cu cacao

Poate nu te-ai gândit până acum să încerci acest amestec, însă unii specialişti în nutriţie din Statele Unite recomandă să faci astfel: presară peste bucata de friptură (în special vită) cu sare, piper şi cacao neîndulcită, apoi pune-o pe grătar sau la cuptor, aşa cum o prepari de obicei. Dacă vrei să faci un sos cu cacao, amestecă produsul cu ingredientele pe care le-ai pune în mod normal peste friptură şi supă din concentrat, din care poţi face un sos foarte interesant.

Sendviş cu brânză şi ciocolată neagră

Este recomandat să foloseşti parmezan sau orice altă brânză care are gust asemănător pentru sendviş, astfel: între două felii de pâine pune pe rând felii subţiri de brânză şi de ciocolată neagră, apoi pune sendvişul în tigaie (fără ulei) sau pe grătar ori plită. Gustul sărat şi cremos al parmezanului se va combina foarte bine cu bogăţia ciocolatei.

    
Vedete din Romania Vedete internationale