Pete pigmentare: Cum poţi scăpa de ele rapid şi fără durere

.

Aproape toată lumea are leziuni pigmentare pe faţă sau corp. Aceste zone ale pielii au o concentraţie ridicată de melanină şi sunt de obicei cauzate de excesul de pigment datorat expunerii solare, îmbătrânirii sau factorilor congenitali.
Leziunile pigmentare variază ca mărime, formă şi adâncime. Unele sunt foarte mici iar altele se întind pe o porţiune mai mare de piele, pe faţă, gât sau braţe. Fie că sunt formaţiuni crescute pe piele sau pete propriu zise, leziunile pigmentare pot fi tratate.
Dr Anca Ciceo (Novia Estetica) recomanda terapia laser cu Synchro Replay, prin care se pot trata şi elimina aceste pete inestetice.

Ce presupune terapia laser?

Înainte de terapia laser va trebui să îndepărtaţi orice urmă de machiaj sau cremă hidratantă. În timpul procedurii, pacientul va simţi o senzaţie de fină înţepatură şi căldură locală. Aceasta procedura nu necesita anestezie locala. Inainte de inceperea tratamentului veti primi un acord cu informatii in legatura cu procedura si prin care va luati angajamentul ca veti respecta intocmai indicatiile medicului.

Cât timp durează şi de câte şedinţe este nevoie?

In functie de aria ce urmeaza a fi tratata, terapia laser dureaza in general, mai putin de 1 ora. In general sunt necesare 1-3 sedinte pentru tratarea unei zone, insa ariile intens agresate actinic( expuse in mod repetat la soare) pot necesita sedinte suplimentare.Se pot observa imbunatatiri usoare, dar consistente dupa fiecare tratament.

Ce se întâmplă după tratament?

Petele maronii se vor inchide la culoare, iar pielea se poate inrosi usor. In urmatoarele zile petele inchise la culoare se vor exfolia, iar tegumentul va avea o culoare uniforma. Dupa tratamentu laser pacientul va trebui sa urmeze intocmai indicatiile medicului specialist(mai ales cele legate de fotoprotectie).

Care sunt pacienţii pentru laser terapie?

Pot fi tratati pacienti cu orice tip de piele.

Care sunt posibilele efecte secundare şi restricţii?

Efectele secundare ce pot apare sunt usoara inrosire a pielii si inflamarea locala a acesteiai. Pentru informatii complete privind beneficiile si riscurile terapiei laser, consultati medicul. In general, pacientii isi pot relua imediat activitatea normala. Se recomanda folosirea cremelor de protectie solara pe zonele tratate si expunerea limitata la soare.
Terapia laser este o metoda noua non-invaziva, care poate combina trei spectre de lungimi de unda pentru a trata roseata faciala difuza, venectazii facilae ,cuperoza, discromii (petele maronii cauzate de soare). De asemenea, poate trata acneea in puseu inflamator. Cu ajutorul acestei proceduri se obtin rezultate excelente in ameliorarea modificarilor produse de varsta si de agresiunea solara, obtinandu-se o imbunatatire remarcabila a culorii si texturii pielii.

    
Vedete din Romania Vedete internationale