Peştele este foarte sănătos în perioada de sarcină şi are numeroase beneficii asupra dezvoltării creierului bebeluşului. Însă, fii atentă la nivelul de mercur din peşti.
Conform unui nou studiu, copiii de trei ani, ai căror mame au consumat carne de peşte în perioada de sarcină, au avut rezultate mai bune la un test de funcţii cognitive, decât cei ai căror mame au evitat produsele din peşte în timpul sarcinii.
Nivelul de mercur din corpul mamei creşte odată cu consumul de peşte, iar bebeluşul este expus la o cantitate transferată mai mare de mercur.
Conform cercetărilor este posibil ca peştele să aibă chiar beneficii mai mari asupra creierului bebeluşilor, dacă viitoarele mame consumă produse din peşte cu un nivel mai scăzut de mercur.
Recomandările în ceea ce priveşte consumul de peşte în perioada sarcinii trebuie să ia în considerare atât beneficiile aduse de carnea de peşte, cât şi efectele negative pe care le are mercurul în organism atât pentru mămici cât şi pentru bebeluşi.
Citeşte continuarea articolului pe utilecopii.ro!
Foto: Shutterstock