Te intrebi de ce nu slăbeşti, deşi ţii o dietă de câteva săptămâni? Poate că şi tu te laşi păcălită de aceste alimente care pretind a fi dietetice, dar de fapt sunt pline de zahăr şi grăsimi.
Dressing-ul pentru salată
Când toată lumea de la masa ta mănâncă o friptură şi cartofi prăjiţi, tu te mulţumeşti cu o salată. Sacrificiul tău ar putea fi în zadar dacă nu te lipseşti de dressing. Sosurile pentru salată făcute din smântână sau maioneză pot face ca inofensivul bol cu salată să ajungă până la 200-300 de calorii, adică tot atâtea cât are şi friptura pe care încerci să o eviţi.
Ca să te bucuri de o salată cu adevărat sănătoasă, foloseşte un dressing din iaurt degresat şi condimente sau înlocuieşte sosul cu o lingură de oţet şi una de ulei vegetal.
Batoanele proteice
Sunt uşor de purtat în geantă şi îţi dau mai puţină bătaie de cap decât un prânz normal. Şi în plus promit să înlocuiască o masă, furnizând tot atâţia nutrienţi, dar mai puţine calorii. Din păcate, majoritatea batoanelor sunt o păcăleală care funcţionează fiindcă oamenii nu se obosesc să citească eticheta. Dacă ai arunca un ochi pe ambalaj ai vedea că un astfel de produs poate să aibă, de exemplu 9 grame de proteine şi 24 grame de carbohidraţi, deci nu este un baton proteic.
În plus, dimensiunile fac ca un baton să nu îţi satisfacă foamea complet, deci ai toate şansele să mai mănânâci ceva până seara. Dacă nu vrei totuşi să renunţi la acest gen de gustare, caută mai bine şi alege un baton care să conţină cel mult 200 de calorii, o cantitate mică de carbohidraţi şi multe proteine.
Dulciurile fără zahăr
Poate că un suc „light” tinde către zero calorii, dar eşti sigură că te ajută cu adevărat să slăbeşti? Studiile de până acum au arătat că nu prea e cazul. Dacă eşti amatoare de dulciuri, îndulcitorii artificiali nu îţi satisfac nevoia de dulce pentru că nu pot păcăli creierul. Dacă încerci să te laşi de zahăr, chimicalele nu fac decât să îţi prelungească dependenţa.
Descoperă în pagina următoare şi alte alimente periculoase!
Page: 1 2