Studiile au arătat că cei care consumă în mod regulat îndulcitori artificiali nu slăbesc, ci din contră se îngraşă pe termen lung. Ce ai de făcut? Încearcă să renunţi de tot la dulciuri. După o perioadă de sevraj îţi vei da seama că nici nu ai nevoie de ele. Iar dacă trebuie să-ţi îndulceşti o cafea sau un ceai, mai bine pune o linguriţă de zahăr care are în jur de 15 calorii.
Ice tea
Poate că într-adevăr conţine antioxidanţi şi vitamine, aşa cum scrie mare pe ambalaj. Problema este că ice tea-ul nu este un ceai, aşa cum am vrea să credem, ci un suc făcut în mare parte din chimicale şi îndulcit cu zahăr. O sticlă de jumătate de litru poate avea tot atâtea calorii ca şi o masă mai mică.
Varianta mai sănătoasă şi dietetică? Ceaiul făcut de tine acasă cu lămâie şi o linguriţă de zahăr.
Iaurtul cu fructe
Din păcate tot ce e bun îngraşă. Iaurtul cu fructe, varianta mai gustoasă a iaurtului simplu, conţine nu numai arome, ci şi mult zahăr. Îţi vei da seama dacă vei compara ambalajele, observând câte calorii are un iaurt cu fructe faţă de unul natural.
Dacă vrei şi calorii puţine şi gust bun, va trebui să faci un mic efort: taie fructele preferate în bucăţele mici şi pune-le în borcănelul cu iaurt simplu.
Crenvurştii de pui sau curcan
La prima vedere par mai sănătoşi şi mai puţin calorici decât cei de porc, mai ales că şi ambalajul semnalizează acest fapt. De fapt, dacă stai să compari informaţiile nutriţionale, vei vedea că şi crenvurştii de pui sau curcan conţin cam tot atâtea calorii şi tot atâtea grăsimi saturate ca cei de porc. Dacă nu vrei să renunţi la crenvurşti, analizează etichetele în căutarea sortimentului cu cele mai puţine grăsimi.
Iar dacă vrei ceva cu adevărat sănătos, cumpără un piept de pui sau un file de peşte, pune-le la cuptor cu usturoi şi alte condimente, iar în scurt timp ai o cină sănătoasă şi dietetică.