Patru alimente din cauza cărora poți face gută

.
Guta este una dintre cele mai dureroase forme de artrită, prin care articulațiile, în special 

de la picior, din zona dintre metatarsiene și falange, se inflamează.

Una dintre principalele cauze ale gutei este regimul alimentar bazat pe fructe de mare, corelat cu consumul de alcool sau de băuturi îndulcite cu fructoză.

Iată ce te predispune la gută!

Obezitatea

Persoanele care sunt supraponderale sunt predipsuse la gută, din cauza regimului alimentar precar, care crește nivelul acidului uric din sânge.

Alcoolul

Persoanele care consumă alcool în exces și suferă de gută trebuie să renunțe complet la acest viciu. În cazul în care sunteți la o ocazie specială, puteți servi un pahar de vin alb, sub nici o formă bere.

Bolile de rinichi

Bolile de rinichi, responsabile de fucnționarea defectuoasă a rinichilor și de eliminarea acidului uric, pot fi cauza gutei. Pentru a-ți păstra rinichii sănătoși hidratează-te, cel puțin șase pahare de apă pe zi sunt recomandate: și neapărat unul înainte să mergi la culcare.

Pastilele

Pilulele pe care le iei pentru diverse afecțiuni pot afecta eliminarea uraților, lucru care poate duce la un atac de gută.

Un regim alimentar echilibrat ne asigură o viață cât mai sănătoasă, însă anumite alimente care se regăsesc pe lista celor sănătoase duc la apariția gutei. Iată care sunt acestea!

Fructele de mare

Dacă știți că sunteți predispuși la gută este indicat să evitați anumite fructe de mare cum ar fi: tonul, scoicile, heringul, anșoa, sardinele, păstrăvul, midiile și macroul. Aceste alimente conțin un nivel ridicat de purină, iar acidul uric este produs atunci când purina este descompusă în organism.

Carnea roșie

Alături de fructele de mare, carnea roșie este foarte bogată în purine, așa că mai bine stați departe de ea. Carnea albă este indicată pentru consum în cazul persoanelor care sunt predispuse la gută. Și aceasta poate fi consumată în cantități zilnice mici: maximum 100-200 de grame.

Curcan

Carnea de curcan și de gâscă conține cantități însemnate de purină. Așadar, încercați să evitați aceste două păsări, sau orice alte păsări sălbatice. Optați, în schimb pentru carnea de rață sau de pui.

Berea/alcoolul

Berea crește nivelul de acid uric din organism, motiv pentru care acesta din urmă îl elimină mai greu. Totuși, ocazional poate fi consumat un pahar vin.

Foto: 123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton