Dacă sună prea bine pentru a fi adevărat, atunci înseamnă că aşa este. Această zicală se poate aplica şi în cazul reclamelor la produsele pentru slăbit care îţi promit o siluetă perfectă…
… fără niciun efort.
Cum toate ne dorim să scăpăm de câteva kilograme după sărbători, multe dintre noi sunt tentate să aleagă calea mai uşoară, apelând la tot felul de produse pentru slăbit – ceaiuri, pilule, plasturi, creme, colanţi, costume – saună, centuri cu vibraţii.
Din păcate, acestea sunt, de obicei, o pierdere de timp şi bani pentru că rezultatele fie se lasă aşteptate, fie nu sunt de durată, fie, şi mai rău, produsul te duce direct pe patul de spital.
Cum recunoşti un produs de slăbit „fals”
Foarte simplu: după ceea ce îţi promite. În căutare de clienţi naivi, mulţi producători apelează la reclame mincinoase, care să atragă. Iată câteva din „textele” pe care le folosesc ei.
„Slăbeşti fără dietă şi fără sport” – Ca să slăbeşti trebuie ca numărul de calorii consumate să fie mai mic decât numărul de calorii arse, deci fie mănânci puţin şi dietetic, fie faci mult sport. Dacă un produs îţi promite că vei slăbi fără să-ţi schimbi modul de viaţă, atunci ceva este în neregulă cu el.
„Slăbeşti mâncând tot ce vrei” – E imposibil să mănânci orice, în orice cantitate şi totuşi să slăbeşti. Unele medicamente pot să-ţi taie foamea şi poftele. În asemenea cazuri, producătorul poate spune că vei mânca orice, atâta timp cât specifica foarte clar că nu vei mai avea chef să mănânci la fel de mult ca înainte.
„Nu te vei mai îngrăşa niciodată” – Dacă nu îţi schimbi radical modul de viaţă, te vei îngrăşa la loc după ce renunţi la un produs pentru slăbit, de exemplu la o pilulă care îţi taie complet foamea.
„Blochează absorbţia caloriilor ca să slăbeşti cât îţi doreşti” – Exista medicamente care pot să blocheze absorbţia grăsimilor, însă nici acestea nu funcţionează dacă nu îşi schimbi modul de viaţă. Pastilele de acest tip, ca unică metodă de a slăbi, nu te pot ajuta să-ţi reduci drastic greutatea.
„Slăbire garantată” – Nimeni nu îţi poate garanta că vei slăbi folosind pastile, plasturi, creme, etc. pentru că niciun produs nu funcţionează în toate cazurile. Fiecare din noi este diferit, aşa că nici măcar un medic nu-ţi poate garanta că produsul prescris va funcţiona în cazul tău.
„Slăbeşte fără efort cu ajutorul unei creme, unui plasture, unor cercei etc.” – Probabil pentru că oamenii au devenit retincenţi cu privire la siguranţa pastilelor de slăbit, producătorii au inventat cercei, creme, plasturi, costume-sauna, dispozitive care se introduc în pantofi, toate acestea fiind menite să topească kilogramele în plus. Din păcate, niciunul din produsele menţionate nu ne pot ajuta să slăbim considerabil.
Un medicament pentru slăbit se ia numai la recomandarea medicului care ţi-a evaluat starea de sănătate, având la dispoziţie şi analize recente. Cu reţeta în mână mergi la farmacie şi cumperi produsul, chiar dacă este mai scump decât în alte părţi – pe internet sau la mica publicitate.
Conform unui studiu realizat de o mare companie farmaceutică, vânzarea de medicamente prin internet şi mica publicitate este o problemă reală, cu care se confruntă toată Europa. 62% dintre medicamentele vândute online sunt contrafăcute.
Riscurile sunt uriaşe, pentru că acestea pot conţine orice substanţă, de la otravă de şoareci până la arsenic sau acid boric. În cel mai bun caz, medicamentul nu-şi face efectul. În cel mai rău caz, îţi pierzi viaţa din cauza intoxicaţiei.
Potrivit unui raport european din 2008, 45% dintre cei care cumpără medicamente de pe internet, optează pentru pilulele de slăbit. Nici nu mai are rost să ne gâmdim câţi oameni au de suferit din cauza unor pilule contrafăcute.