Tratamente naturiste pentru parodontoză

.

Paradontoza nu este doar o problema estetica. Lipsa dinţilor poate duce la o alimentaţie inadecvata vârstei şi nevoilor, ceea ce poate provoca noi afecţiuni. Nu mai vorbim de vizitele nesfârşite la dentist! Uite cum poţi să tratezi parodontoza în mod natural!
Nu sunt de ignorat factorii care agraveaza paradontoza. Stresul este unul dintre aceştia. Persoanele afectate au un sistem imunitar care nu funcţioneaza la parametrii optimi, ceea ce face ca bacteria care cauzeaza boala sa se instaleze şi sa se înmulţeasca mai uşor. Aşa ca încearca sa te relaxezi şi sa nu pui totul la inima. O plimbare de o jumatate de ora pe zi printr-un parc te poate ajuta sa laşi grijile deoparte. În plus, daca eşti fumatoare, ar fi bine sa renunţi şi pentru a preveni paradontoza. Consumatorii de tutun au mai multe riscuri de a face o boala a gingiilor care nu raspunde bine la tratament şi duce la pierderea dinţilor.

Masaj binefacator cu miere pentru parodontoză

Mierea are efecte antibacteriene şi antiseptice. De aceea, este şi ea de folos. Dupa perierea dinţilor, maseaza gingiile afectate cu puţina miere. Din cauza conţinutului ridicat în glucide, ai grija sa nu atingi dinţii. Mai poţi face o pasta din suc de lamâie şi sare, în cantitaţi egale. Se amesteca bine şi aplica pe gingii. Se lasa câteva minute, dupa care se clateşte bine. Ţine cont ca şi masarea gingiilor este de folos pentru ca îmbunataţeşte circulaţia sângelui.

Apa sarata, dezinfectant pentru gingii

Soluţia cu apa sarata dezinfecteaza gura şi elimina sau previne apariţia placii bacteriene. Reduce inflamaţia gingiilor şi poate vindeca abcesele. Dizolva jumatate de linguriţa de sare de mare neiodata într-o cana cu apa calduţa. Amesteca pâna se dizolva. Clateşte-ţi gura timp de 30 de secunde cu acest preparat. Repeta de mai multe ori. Ar fi bine ca acesta sa devina un obicei dupa periaj pe care sa-l faci dimineaţa şi seara.

Ceaiuri împotriva infecţiilor

Acidul tanic pe care îl conţine ceaiul verde are proprietaţi astringente. Poate fi un bun adjuvant în tratarea infecţiilor gingivale. Dupa ce a fost infuzat, lasa pliculeţul de ceai sa se raceasca. Apoi, aplica-l direct pe gingii şi ţine-l acolo pentru 5 minute. Acest procedeu este mai eficient decât daca bei ceaiul. Mai poţi face spalaturi bucale cu ceai de muşeţel concentrat, care are acţiune antiseptica şi antiinflamatorie. Se face o infuzie concentrata din trei linguri de planta la o cana cu apa şi se clateşte gura cu lichidul calduţ de trei-patru ori pe zi.

Cum se previne parodontoza

“Paradontoza este un proces de retracţie a gingiilor şi de descoperire a dinţilor, care poate genera caderea lor. Pentru prevenirea acestui fenomen este de folos hreanul. Acesta are efect în stimularea circulaţiei locale. Este revulsiv, aducând aflux de sânge la nivelul gingiilor. Astfel, poate fi folosit ca adjuvant în paradontoza. Recomand mestecarea unei bucaţi de radacina în fiecare zi. Se mai pot face masaje ale gingiei cu ulei de masline. În India, Malaysia şi Indochina, infuzia din frunze şi din scoarţa ramurilor de mango se foloseşte ca apa de gura în caz de stomatite şi paradontoza.” DR. FARMACIST OVIDIU BOJOR

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton