Ouă şi şuncă, un mic dejun ideal

.

Şuncă, ouă, ciuperci, carne, cârnaţi, legume, iaurt… cam aşa arată un mic dejun ideal în viziunea cercetătorilor americani, care recomandă carne şi grăsimi în loc de cereale şi croissante.
Ei spun că un astfel de mic dejun este benefic şi pentru siluetă, şi pentru inimă. Mai mult, un mic dejun bogat în grăsimi măreşte metabolismul pentru tot restul zilei, deci arzi mai multe calorii.

În schimb, cerealele, pe care mulţi dintre noi le mănâncă alături de un bol cu lapte, dimineaţa, „învaţă” corpul să-şi extragă energia numai din carbohidraţi, caloriile provenite din grăsimi şi proteine, depunându-se pe şolduri.

Ideal pentru o siluetă de invidiat şi o formă maximă este un mic dejun consistent şi bogat în grăsimi, urmat de un prânz mai mic şi o cină uşoară.

Astfel se confirmă faimoasa zicală conform căreia ar trebui să mănânci micul dejun singur, prânzul cu prietenii, iar cina să o dai duşmanilor.

Studiul americanilor a analizat efectele pe care le au asupra corpului diferite alimente şi momentul la care le consumi. Astfel, cei care iau dimineaţa o masă bogată în grăsimi, îşi vor păstra sănătatea.

Pe când cei care mănâncă dimineaţa carbohidraţi, iar seara iau o cină plină de grăsimi au toate şansele să se îngraşe şi, probabil, oragnismul lor nu va mai şti cum să proceseze zahărul, astfel că riscă un diabet de tipul 2. De asemenea, cei care mănâncă cereale la micul dejun au un risc mai mare de boli cardiovasculare şi accident vascular cerebral.

Unul dintre cercetători, dr. Young spune că prima masă pare să îţi „programeze” metabolismul pentru tot restul zilei.

„Acest studiu sugerează că, dacă mănânci un mic dejun bogat în carbohidraţi, corpul îşi va extrage energia numai carbohidraţi pe tot parcursul zilei. Dacă mănânci un mic dejun bogat în grăsimi, corpul va putea să transforme în eneregie atât carbohidraţii, cât şi grăsimile”, a mai adăugat doctorul.

Concluzia lui este că cei care vor sa „ardă” în mod eficient, tot ceea ce mănâncă pe parcursul zilei trebuie să înceapă cu alimente bogate în grăsimi, la masa de dimineaţă.

Această cercetare contrazice altele, mai vechi, care spuneau că micul dejun trebuie să conţină neapărat o sursă de carbohidraţi complecşi, cum sunt cerealele pentru mic dejun, pâinea neagră, etc.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton