O pisicuţă poate fi un animal de companie minunat pentru copilul tău dar şi pentru tine. Ai grijă de ea şi du-o frecvent la veterinar pentru a te asigura că e sănătoasă.
De vreme ce pisicile ţinute afară şi care au pureci au toate şansele să fie purtătoare de Bartonella, măsurile de precauţie sunt foarte simple. Redu riscurile adoptând o felină matura ţinută în casă, de la o sursă sigură (de exemplu, de la un crescător renumit, care se ocupă de sănătatea şi de deparazitarea pisicii), decât să iei o pisică de pe stradă.
Evită să iei pisici sau pisicuţe de la adăpostul pentru animale, întrucât există posibilitatea că acestea să fi intrat în contact cu pisici sălbatice sau comunitare. Pisicile sălbatice sau comunitare sunt pline de purici şi prezintă o metodă sigură de transmitere a acestor purici la pisicile de casă.
Dacă te îngrijorează posibilitatea contractării acestei boli de copilul tău, ori dacă tu sau cineva din familie aveţi un sistem imunitar scăzut, fă o vizită la doctor şi la veterinarul pisicii tale.
Te-ai putea linişti în această privinţă cerând culturi de sânge şi serologie pentru anticorpii de Bartonella de la pisica ta. Desi aceste teste nu sunt foarte la îndemână, veterinarul tău poate trimite probele la un laborator specializat.
Te-ai putea linişti în această privinţă cerând culturi de sânge şi serologie pentru anticorpii de Bartonella de la pisica ta. Deşi aceste teste nu sunt foarte la îndemână, veterinarul tău poate trimite probele la un laborator specializat.
Citeşte continuarea pe utilecopii.ro