În timpul celor trei trimestre ale sarcinii apetitul unei femei gravide fluctuează. Află mai multe despre modul în care oscilează poftele gravidei în timpul sarcinii. Este posibil…
că pe timpul sarcinii să îţi pierzi apetitul pentru mâncare. Într-o zi te poţi trezi cu o poftă de nestăvilit, iar în altă zi abia că pofteşti la mâncarea necesară. În timp ce acest lucru poate fi normal în timpul sarcinii, nu îţi va face bine nici ţie, nici copilului tău.
În primul trimestru de sarcină, dacă faci parte din categoria femeilor care se confruntă cu răul de dimineaţă, s-ar putea să nu ai poftă de mâncare câteva ore bune.
Ba chiar ai putea sta aşa toată ziua, fără să guşti ceva.
Acest lucru nu este sănătos.
Corpul are nevoie de energie pentru a ajuta copilul să crească. Opusul poate apărea tot la începutul sarcinii. Dacă te numeri printre femeile norocoase, care nu se confruntă cu stările de greaţă şi care se simţ fantastic de bine şi radiază de fericirea sarcinii, atunci s-ar putea să ai un apetit imens, sau cel puţin destul de mare.
Există femei care poftesc la tot ce văd. Este important totuşi să ai în vedere cantitatea de mâncare pe care o consumi, mai ales când vine vorba de dulciuri, asta dacă nu vrei să iei câteva kilograme bune în plus în timpul sarcinii.
O femeie însărcinată trebuie să consume calorii suplimentare în timpul sarcinii, dar contrar spuselor din popor cum că aceasta „ar trebui să mănânce cât pentru doi”.
O femeie are nevoie de 300-500 de calorii în plus pe zi, în perioadă de sarcină, pentru a avea o sarcină sănătoasă, un copil sănătos, iar experţii spun că aceste calorii ar trebui consumate, abia după primul trimestru.