Oţetul de mere, un miracol al naturii

.

Nu te mai întreba de ce oţetul de mere este lăudat de toată lumea. Pur şi simplu încearcă-l şi vei afla!
În zilele noastre oţetul de mere este cunoscut mai ales din curele de slăbire, deoarece se ştie că ajută tranzitul intestinal şi, combinat cu un regim alimentar potrivit, te ajută să slăbeşti. Efectele sale curative erau cunoscute încă de pe vremea fenicienilor şi a babilonienilor, iar de-a lungul timpului i s-au descoperit mereu noi calităţi.
Oţetul de mere conţine multe minerale şi vitamine. Dintre minerale fac parte fosforul, sodiul, magneziul, calciul, sulful, fierul, siliciul şi potasiul. Vitaminele care îl fac un element atât de preţios în alimentaţie sunt vitaminele  A, B1, B2, B6, C şi E.

Oţetul de mere ajută la tratarea multor boli

Studiile au arătat că oţetul de mere este foarte bun pentru inimă, scade depozitele de grăsimi şi colesterolul din organism, ajută la prevenirea infecţiilor şi ameliorează durerile provocate de bolile artrozice. În plus, este indicat în sinuzită, intoxicaţii alimentare, insomnii, oboseală cronică, migrene, ameţeli, hipertensiune arterială şi pentru calmarea sistemului nervos. Durerile de gât se tratează prin gargară din oră în oră cu o linguriţă de oţet de mere pus într-un pahar cu apă la temperatura camerei. Este recomandat să bei în fiecare dimineaţă un pahar de apă călduţă cu două linguriţe de oţet de mere şi o linguriţă de miere. Dacă te deranjează gustul, poţi apela la produsele farmaceutice pe bază de oţet de mere.
Dacă te dor oasele, fă o baie fierbinte şi freacă-te cu un burete înmuiat în oţet de mere, după care stai cel puţin 30 de minute învelită în pat. Apoi fă un duş fierbinte şi vei simţi că durerea cedează.
 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton