Oana Turcu, trucuri care ne ajută să ne protejăm pielea în zilele toride de vară. „Pentru a beneficia de ultraviolete și vitamina D!”

.

Oana Turcu, specialist în beauty, a împărtășit publicului o serie de sfaturi utile pentru protejarea tenului în zilele caniculare de vară.

Oana Turcu, despre cum ne protejăm pielea pe timp de vară

Soția lui Cristi Brancu, care lucrează de ani buni în domeniul produselor cosmetice și de înfrumusețare, a explicat într-un interviu pentru click.ro, ce trebuie să facem pentru a ne proteja pielea în zilele fierbinți de vară. În primul rând, Oana Turcu recomandă alegerea corectă a soluțiilor și cremelor de protecție împotriva razelor nocive ale soarelui.

„Căldurile prin care trecem ne obligă la produse cosmetice cu factori de protecție, între 6 și 50, care se aplică în funcție de fototip (culoarea pielii, ochilor, părului) și în funcție de numărul expunerilor la soare.

Cremele solare au principii active bio și filtre combinate: fizice (minerale) și organice. Medicii noștri acordă atenție maximă detaliilor: cremele conțin filtre minerale, dar NU nanoparticule.

E o combinație optimizată de filtre organice și minerale pentru a obține o atingere bună la aplicare și protecția solară dorită. Iar pe stradă folosiți creme potrivite tipului dumneavoastră de ten, dar cu filtre solare” – a explicat Oana Turcu, pentru sursa amintită anterior.

Citeşte şi: Cum se înțeleg Cristi Brancu și Oana Turcu după 15 ani de relație: „Când încep să apară clasamentele, înseamnă că undeva e o problemă” Exclusiv

Citeşte şi: Secretele cuplului Cristi Brancu – Oana Turcu, dezvăluite la FRESH by UNICA: „Mă iubește cum nu m-a iubit nimeni”. Cât investesc în educația fiului / Exclusiv

Citeşte şi: Oana Turcu, semnal de alarmă după ce a ajuns la urgențe în Dubai: „Atenție maximă. Iau în continuare medicamente” / Video

CONȚINUT VIDEO UNICA

Citeşte şi: Cristi Brancu și Oana Turcu și-au serbat fiul la Cambridge. Tudor a câștigat un concurs de public speaking

Soția lui Cristi Brancu a vorbit apoi despre machiaj și expunerea prelungită la soare. Oana Turcu nu recomandă să ne machiem când mergem la plajă. Iar înainte de ieși la soare, este recomandat să ne curățăm tenul cu un lapte demachaint, să-l împroaspătăm cu o loțiune tonică și apoi să aplicăm o cremă pentru protecție solară.

Oana Turcu – când este sănătos să stăm la plajă și cu cei mici

Întrebată care este cel mai predispus tip de ten afecțiunilor foarte grave ale pielii, cum este cancerul, Oana Turcu a precizat că este vorba despre tenul sensibil.

„Tenul sensibil e cel mai predispus. E nevoie de un produs cosmetic indicat fototipului 1, păr blond sau roșcat, cu ochii verzi sau albaștri, piele albă, cu sau fără pistrui, extrem de sensibilă la soare, ce se arde mereu și nu se bronzează niciodată. În primele zile de expunere la soare, folosește crema cu protecție SPF 50, urmând ca, gradual, să treci la SPF 30, apoi 15, apoi 6” – a mai spus Oana Turcu, pentru aceeași sursă.

Cât despre cel mai potrivit interval orar de stat la plajă și cu cei mici, specialistul în beauty a apus că în primele ore ale dimineții ne putem expune la soare fără probleme și apoi, încă o dată, după orele 17:00.

„Dimineața trebuie să stăm la soare, între 7.00 și 10.00 Și, după ora 17.00, pentru a beneficia de ultraviolete și de vitamina D. Trebuie să alternăm reprizele de soare cu statul la umbră” – a completat Oana Turcu.

Foto – Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton