Nucile, aliment sau medicament?

.

Conţin multe vitamine (A, B, C şi E), proteine, grăsimi şi glucide asimilabile. Deşi sunt bogate în grăsimi, nucile conţin grăsimi monosaturate şi polisaturate, care
ajută la scăderea colesterolului rău (LDL), dar şi la mărirea elasticităţii şi flexibilităţii arterelor, chiar şi la un nivel mai mare al colesterolului.

► Pe lângă vitamine, nucile conţin şi fosfor, un mineral cu un rol important în buna funcţionare a sistemului nervos şi a inimii. De aceea se recomandă să se consume zilnic, dar mai ales după mesele bogate în grăsimi animale.   
► Pentru prăjituri şi salate, se recomandă în special nucile proaspete, deoarece au un parfum şi o aromă deosebite.   
► Nucile uscate sunt mai greu de digerat, iar cele vechi sunt chiar iritante pentru tubul digestiv, de aceea, în această situaţie se consumă în cantităţi mici sau moderate.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton