Nucile conţin vitamine şi minerale ce întăresc sistemul imunitar, alungă stresul şi fac să crească puterea de concentrare.
La nivel mondial, nucile sunt cunoscute mai ales de pe piaţa din SUA si China, dar la noi au existat din-totdeauna si au fost consumate cu plăcere. Nucile sunt fructe deosebit de calorice. Ele sunt bogate în potasiu, fosfor, cupru, magneziu, vitamine, săruri minerale, diferite uleiuri volatile, materii grase şi celuloză. Toate acestea fac din nuci un complement nutritiv de calitate, chiar în cazul în care sunt consumate în cantităţi mici (25-50 g/zi).
Miezul de nucă
Este recomandat în caz de slăbiciune generală si extenuare, Dacă te simţi epuizată, pregăteşte-ti o băutură energizantă dintr-un pahar de suc proaspăt de fructe, amestecat cu miez de nucă şi miere, Organismul tău îşi va reveni imediat. Fructul, frunzele, ca si coaja de nuc conţin mult magneziu, a cărui lipsă, după cum se ştie, generează tumorile maligne, ateroscleroza, accidentele cerebrale şi astmul bronşic, precum şi alte boli destul de serioase, Frunzele se folosesc pentru tratamentul tuberculozei pulmonare, al bolii Basedow, al unor nfecţii ale tubului digestiv, unor boli de piele,
Nucile coapte
Sunt recomandate în caz de aciditate prea mare a stomacului (2-3 nuci pe zi) si în caz de hipertensiune (5-6 nuci pe zi), vreme de 50 de zile, Este indicat să se consume în amestec cu miere, După 50 de zile se face o pauză de două luni, după care se repetă tratamentul,
Foto: Shutterstock
- Vezi care sunt cele mai hrănitoare fructe și legume de toamnă!
Descoperă o rețetă delicioasă de nuci umplute
Ultima modificare octombrie 27, 2021 11:54 am