Noul coronavirus devine tot mai contagios. Acesta s-ar putea adapta la măsurile de protecție

.
Un studiu genetic efectuat de experții americani arată că noul coronavirus ar suferi mutații care îl fac și mai contagios. Potrivit specialiștilor, acesta ar putea ajunge să se adapteze la măsurile de protecție ce ne ajută acum să-l controlăm. 

Un studiu realizat recent de cercetătorii din SUA arată că noul coronavirus a devenit mai transmisibil și ar putea trece de barierele de protecție folosite la ora actuală, cum ar fi masca de protecție sau distanțarea socială. Este vorba despre o tulpină responsabilă pentru aproape toate cazurile din Statele Unite, care a suferit mutații în structura învelișului proteic al virusului.

Citește online gratuit numărul de octombrie al revistei Unica

Specialiștii sunt de părere că adaptarea virusului la transmiterea comunitară este principală cauză a izbucnirii celui de-al doilea val în SUA.

„Purtarea măștilor, spălarea mâinilor, toate acestea sunt sunt bariere în calea transmiterii virusului, dar pe măsură ce virusul devine mai contagios, statistic devine mai eficient în ocolirea acestor bariere”, a declarat un expert de la Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase din SUA, potrivit știrileprotv.ro.

Citește și: Avertismentul specialiștilor: Aerosolii sunt principala modalitate de transmitere a coronavirusului

Persoanele infectate cu această nouă tulpină aveau cantități mai mari de virus prezente în sistemul respirator, ceea ce face răspândirea mai eficientă, potrivit oamenilor de știință. Totuși, aceasta nu pare să fie mai periculoasă decât tulpina inițială.

Sursă foto: Shutterstock.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton