Tu faci sport corect? Iată cum să te antrenezi eficient ca să slăbeşti

.

Mai sunt 2 luni şi jumătate până vin sărbătorile de iarnă şi sălile de fitness încep să fie din nou frecventate de domni, doamne şi, nu în ultimul rând, domnişoare. Iată cum să faceţi sport eficient, în aşa fel încât să aveţi rezultate şi să nu lucraţi mult şi degeaba. Sfaturi de la Florin Neby.

Cum să faci sport eficient

Novicii vor rupe câteva perechi de adidaşi pe banda de alergare, ca în final pielea să atârne pe ei ca nişte rufe pe sarma, altii vor pune monopol pe banca de abdomene crezând  că aşa vor scoate pătraţelele dorite, puştii se vor lipi de ganterele de 10-12 kilograme, lucrand 4 flexii pentru bicepşi în serie timp de o ora şi jumătate, fetele vor sta la şueta sau vor vorbi la telefon în timp ce vor lucra la aparatele de fesieri cu câte 5 kilograme. Cu siguranţă nu aşa se obţin rezultate şi nu asta înseamnă să faci mişcare.

Vorba unei cliente model, tinerele din ziua de astazi sunt mult prea speriate de sport pentru că îşi închipuie că vor arata prea masculin, iar în anii pe care i-am petrecut în sălile de fitness am văzut şi eu genul acesta de fete. Doamnelor şi domnişoarelor, să ajungeţi la un corp masculin e nevoie de steroizi, hormoni şi mii de flotări, aşa că nu aveţi de ce să vă faceţi griji. Important este să ascultaţi antrenorul, care va şti fără dubiu ce clase vi se potrivesc.

Body Pump, Functional Training, Lift, Body Sculpt. Aproape toţi ştim că aceste clase de aerobic ajuta la obtinerea unei forme mai bune a corpului.Sunt clasele de aerobic în care ridicăm greutăţi, de preferat medii, în care se pot alterna cu exerciţii ce implica doar greutatea corpului, iar nivelul de ardere a grăsimilor este unul mediu, tema fiind aceea de a lucra musculatura astfel încât rezultatul final să fie un corp tonifiat. Ştiu, sună bine, doar nu este atât de simplu şi asta pentru că aceste ore nu-şi vor atinge obiectivul propus de tine fără o alimentaţie corectă bazată pe un echilibru între carbohidraţi şi proteine, dar să nu uitam totuşi de grăsimi care sunt majoritare în pieţe toamna, prin nuci, seminţe, diferite tipuri de alune etc, ce ar veni cu un aport mai scăzut decât cele două.

În principiu, aceste clase sunt destinate celor ce vor să îşi menţină forma fizică şi îmbinate cu una sau două ore de cardio, celor care vor să slăbească, câştigarea de masă musculară nefiind realizabilă în astfel de situaţii.Dacă îţi doreşti să scazi în greutate cu siguranţă alimentaţia ta va merge pe un aport ridicat de proteine şi grăsimi sănătoase dar mai scăzut de carbohidraţi.

Dacă vrei in schimb să acumulezi masa musculară, aici poţi să te bazezi pe exerciţiile în sală, pe care la început îţi sugerez să le faci fără surplus de greutate, asta pentru a învăţa mişcările corect din punct de vedere tehnic.Nu uita că exerciţiile libere cu greutăţi sau de bodyweight sunt cele mai bune pentru atingerea obiectivului
tău, iar pentru a-ţi realiza scopul până la capăt este destul de clar că trebuie să renunţi la antrenamentele de cardio şi să mergi doar pe exerciţii fizice de fitness sau la clasele de aerobic, unde se lucreaza cu greutăţi mai mari şi într-un ritm mai lent, aşa cum este Pump.

Încearcă să măreşti cantităţile per porţie atunci când vine vorba despre alimentaţie, mesele să fie cât mai diversificate, cantitatea de carbohidraţi şi grăsimi vor creşte,
iar cea de proteină va fi mai scăzută decât cele două.

Ca şi concluzie generală, trebuie să reţii faptul că alimentaţia şi refacerea dupa efort sunt caracteristici fără de care nu ai cum să obţii rezultate, iar pentru a avea rezultate nuăarul de ”şedinţe” alocate sportului pe săptămână trebuie să fie de minim 4.

    
Vedete din Romania Vedete internationale