Cancerul, una din cele mai agresive boli care „atacă” omul nu este altceva decât un grup de celule cu ADN modificat, ce invadează în mod necontrolat celule sănătoase.
Cancerul poate avea doua cauze: factorii externi (mediu) sau factorii genetici.
Alimentația contra cancer
Una din cele mai influente cauze care provoacă maladia este alimentația, care cumulată cu lipsa de mișcare duce la obezitate. De aici până la cancerul de colon, de rinichi, esofag, vezică biliară sau pancreas, mai este un singur pas. Există peste 100 de forme de cancer, dar la multe dintre ele nu este încă bine determinată cauza și asta pentru că declanșarea bolii poate să aibă strânsă legătură cu supraponderabilitatea sau cu grăsimilile nesaturate din alimentația foarte bogată în calorii a omului.
La ultimul Congres Mondial al Cancerului s-a demonstrat, ceea ce oamenii de știință foarte multă vreme au respins, că alimentația sănătoasa poate vindeca cancerul.
Așadar, cele mai bune metode de combatere a cancerului prin alimentație rămân, fără drept de apel, alimentația vegetariană și tratamentele naturiste. Așa că sucurile proaspete de legume în cantități cât mai mari nu trebuie să lipsească din alimentația voastră, proteină animală în cantități moderate sau chiar deloc dacă se poate, grăsimile vegetale în special din semințe sunt iar o sursă foarte bună care alimentează procesul de vindecare sau tratare al cancerului.
Sportul contra cancer
La fel ca și alimentația, sportul este un remediu de luat în seamă împotriva cancerului. De ce? În primul rând, mișcarea activează într-un ritm mai intens nivelul de arderi în corp, ceea ce înseamnă că eliminam: calorii, săruri, toxine. Ce sunt aceste 3 componente? Factori ce ajută la declanșarea cancerului în organismul uman.
În funcție de vârstă și condiția fizică a fiecărei persoane, mișcarea poate fi de orice fel. Bineînțeles că mersul până la piață pe jos, (aprox. 2 kilometrii) nu este mișcare, ci o rutină. Mă refer la sporturi: fotbal, baschet, tenis, lecții de autoapărare sau jogging-ul de dimineață. Pentru cei care se regăsesc în mișcarea din sala de fitness pot opta pentru orele de aerobic sau pentru antrenamentul din sală cu greutăți, funcțional și lucrând la aparate. Așa cum bine știm, chimioterapia scade densitatea osoasă, ceea ce înseamna că riscul de osteoporoză, dar și alte probleme la nivelul articulațiilor sau oaselor, crește. În acest caz antrenamentul cu greutăți din sala de fitness devine necesar, pentru că o densitate musculară mai mare, preia din presiunea ce ar apăsa pe oase și articulații, lucru ce ne oferă mai multă siguranță.
Acest articol nu vrea să sugereze că s-a găsit metoda minune de vindecare a cancerului, dar atâta timp cât facem rabat de la alcool și fumat, ducem o viață sportivă, facem cure de detoxifiere într-un mod frecvent, în cazul celor ce nu au declanșata nicio forma de cancer, susținem corpul ocazional cu vitamine și minerale și apelăm la diverse metode de relaxare pentru a reduce nivelul de stres, viața noastră va fi mult timp ferită de probleme grave de sănătate.