5 mituri despre implantul de par. Află adevărul despre această operaţie estetică!

.

Iata care sunt cele mai vehiculate neadevaruri despre implantul de par şi care este realitatea.
Căderea excesivă a părului este o problema actuală ce afectează încă de la vârste fragede un procent îngrijorător din populaţia preponderent masculină. Netratată la timp, aceasta favorizează instaurarea alopeciei, pentru care soluţia principală este implantul de păr.
Odata cu descoperirea acestor metode avansate de tratament au aparut insa si miturile bazate pe dezinformare.

1. Implantul de păr este foarte dureros

Fals! In functie de sensibilitatea scalpului, procedura de extragere a foliculilor din zona donatoare si implantarea acestora in zona afectata poate fi resimtita diferit. Pe langa acest factor, gradul de disconfort depinde si de metoda de implant pentru care s-a optat. Pentru a evita acest disconfort, interventia se desfasoara cu anesteziere locala in prealabil.

2. Exista riscul ca dupa implant sa cada definitiv tot parul

Fals! La scurt timp dupa ce procedura a fost finalizata, va avea loc o crestere falsa a parului transplantat, care va cadea ulterior. Ceea ce este important de retinut este ca radacinile implantate raman, iar in 2-3 luni vor creste in permanenta fire noi, aproximativ 1 cm pe luna. Rezultatele semnificative pot fi vazute intr-un interval de cel putin 6 luni, timp in care firele de par isi vor definitiva ritmul normal de crestere.

3. Recuperarea după implantul de păr este usoara si se face de la sine

Fals! Dupa interventie, scalpul va fi o perioada sensibil, iar datorita antiinflamatoarelor prescrise se poate simti o usoara ameteala, iar ocazional pot aparea migrene. Ca implantul sa aiba succes, este recomandata o ingrijire pe cont propriu in primele zile, pentru care este necesara o atentie sporita si respectarea cu strictete a indicatiilor medicului curant. Acestea difera in functie de procedura de implant de par aleasa.

4. Dupa implant parul va creste mult mai des

Fals! Caracteristicile parului sunt determinate genetic, astfel grosimea firului de par, lungimea maxima de crestere sau tendinta de albire nu pot fi modificate in urma interventiei. In mod natural, ne nastem cu un numar maxim de foliculi pilosi pe scalp, care variaza intre 100 000-150 000 de fire. Acest numar poate fi sporit doar prin intermediul transplantului de par, insa firele vor creste doar in zona in care au fost transplantate, neputandu-se sesiza o extindere a acestuia pe intreg scalpul.

5. După implantul de par vor ramane cicatrici vizibile

Fals! Prin natura operatiei, medicul estetician intervine la nivel scalpului pentru a prelua foliculi pilosi sanatosi prin manevre foarte fine, astfel incat integritatea acestora sa nu fie lezata. In functie de metoda folosita, gradul de invaziune difera, la fel si cel de vizibilitate al cicatricilor.

Toate aceste posibile neajunsuri sunt diminuate odata cu introducerea unei noi tehnici de implant de par, numite “Extractia de Unitati Foliculare” (FUE), care spre deosebire de metoda traditionala Strip, presupune o recoltare si transplantare fir cu fir a unitatilor foliculare. Acestea sunt preluate direct din zona donatoare cu ajutorul unui bisturiu special, rotund, printr-o incizie milimetrica. Astfel, in urma interventiei nu raman cicatrici, iar vindecarea este mai rapida.

Noua tehnica permite recapatarea parului pierdut cu un minim de disconfort: fara atingerea unui prag mare de durere, fara cicatrici vizibile, fara un aspect final nenatural, garantand o satisfactie marita a pacientilor. Prin natura metodei folosite, aceasta interventie necesita un grad ridicat de precizie, care supune la test experienta chirurgului angajat in procedura. Asa se justifica faptul ca nu foarte multe clinici dispun de acest serviciu, metoda FUE fiind inca prea putin cunoscuta de publicul larg, in ciuda faptului ca ratele de succes ale interventiei sunt foarte mari”, declara Dr. Dan Mihail Stana, chirurg estetician la Clinica Efigia.

Aceasta operatie presupune doua etape: in prima parte podoaba capilara trebuie tunsa foarte scurt, pentru a fi pregatita recoltarea individuala a firelor din spatele capului si zona laterala. Metoda FUE permite recoltarea a 800 – 3.000 de foliculi, acesta fiind maximul posibil in cadrul unei singure sedinte. In cea de-a doua parte, firele prelevate vor fi implantate in zona de interes, a carei marime determina si intervalul de timp necesar pentru finalizarea procedurii (3-5 ore).

Dupa 2-3 luni de la operatie incepe cresterea permanenta a parului transplantat, aproximativ 1 cm pe luna, fiind necesare cel putin 6 luni pentru a vedea o crestere semnificativa. Imediat dupa procedura de implant de par este indicata urmarea unui tratament antibiotic si antiinflamator, evitarea expunerii indelungate la conditii meteo extreme in prima jumatate de an si spalarea cat mai blanda a zonei implantate, pentru a evita distrugerea grefei.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton