Mihaela Bilic, trucuri pentru a scăpa de constipație: „Nu abuzați de laxative, dispare de la sine!”

.

Mihaela Bilic a vorbit în mediul online despre soluțiile la care putem apela dacă ne confruntăm cu constipația și balonarea.

Experta în nutriție a explicat pe pagina sa de Facebook, acolo unde abordează diverse subiecte legate de stilul de viață sănătos, că alimentația dezechilibrată, dar și înaintarea în vârstă sunt factori ce afectează sănătatea sisitemului digestiv, ajungându-se adesea la constipație.

„Beți multă apă, mai ales la trezire și între mese”

Mihaela Bilic spune că hidratarea optimă și alimentele neprelucrate termic sunt remedii eficiente împotriva acestei probleme.

„Beți multă apă, mai ales la trezire și între mese. Avem nevoie de 6-8 pahare de apă pe zi care înmoaie bolul alimentar și permite o evacuare mai ușoară a intestinului. Alegeți o apă minerală bogată în magneziu și dați prioritate supelor și ciorbelor.

Consumați legume la fiecare masă, de preferință proaspete și neprelucrate termic, au proprietăți laxative. Cat despre fructe, nu le transformați în suc ci mestecați-le ca atare, cu tot cu coajă. Fructele uscate precum prune, smochine și caise conțin sorbitol, un alcool de zahăr care nu se absoarbe din intestin, dar are rol prebiotic și reglează tranzitul intestinal” – a scris Bilic, în postarea sa.

Citeşte şi: Cura de slăbire cu două mese pe zi a Mihaelei Bilic: „O dată pe săptămână e voie să vă faceți de cap!”

Citeşte şi: Pericolul ascuns în consumul excesiv de fructe. Mihaela Bilic spune care este porția recomandată

Citeşte și: Mihaela Bilic, despre cum păstrăm brânza și cum o consumăm: „Dacă a mucegăit, nu înseamnă că este stricată”

Citeşte şi: Mihaela Bilic: „Cum să slăbim fericiți dacă nu ne plac nici sportul, nici legumele?”

Potrivit nutriționistei, alimentele care cresc riscul apariției constipației sunt cele de origine animală – carne, pește, ouă, brânză. La fel sunt și cele ultra procesate și ambalate, zahărul, dulciurile și făinoasele rafinate.

„Sănătatea digestivă depinde de echilibrul nostru fizic și psihic”

„La polul opus, toate produsele de origine vegetală favorizează tranzitul intestinal. Cerealele integrale, fulgii de ovăz și tărâțele nu trebuie uitate din meniu, conținutul lor crescut de fibre previne constipația. Și leguminoasele sunt bogate în fibre, fasolea boabe, lintea mazărea și năutul se consumă de minim 2 ori pe săptămână. Produsele lactate fermentate de tip iaurt și lapte bătut conțin fermenți activi cu rol probiotic care reglează digestia” – a mai mărturisit Bilic.

„Nu abuzați de produse laxative!”

Alți factori declanșatori ai problemelor cu tranzitul intestinal sunt și sedentarismul, stresul și anxietatea.

„Sedentarismul este principala cauză a constipației, când stăm pe scaun și în canapea intestinul este paralizat. Deci mișcați-vă cat mai mult, indiferent că mergeți pe jos, faceți curățenie sau dansați!

Țineți cont că stresul și anxietatea sunt factori agravanți pentru constipație, sănătatea digestivă depinde de echilibrul nostru fizic și psihic. Tehnicile de respirație și de relaxare, yoga și masajul abdominal regulat în sensul acelor de ceasornic sunt remedii eficiente pentru un tranzit intestinal optim.

Nu abuzați de produse laxative, constipația dispare de la sine dacă avem un stil de viață echilibrat și un meniu adecvat” – a completat Bilic.

Foto – 123rf.com / Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton