Mihaela Bilic spune ce să mâncăm în post pentru a nu acumula kilograme în plus: „Decât să ne îngrășăm în post, mai bine nu ținem” / Exclusiv

.

Mihaela Bilic oferă câteva soluții de mese sănătoase pe care le-am putea alege dacă ținem post. Nutriționista spune să stăm departe de produsele făinoase și ultraprocesate.

Prezentatoarea emisiunii „Doctor de bine” de la Pro Tv a dezvăluit care sunt cele mai mari greșeli pe care le facem în post, din punct de vedere nutrițional. De asemenea, ea a menționat că există alimente de post care îngrașă mai mult decât ne-am imagina.

CONȚINUT VIDEO UNICA

Mihela Bilic a dezvăluit care sunt cele mai mari greșeli pe care le facem în post, din punct de vedere alimentar

În post senzația de foame e mai mare, fără proteine animale e greu să ne săturăm. Există riscul să mâncăm prea multe făinoase combinate cu ulei vegetal. Adică fix ingredientele care îngrașă cel mai tare. Produsele de patiserie, pastele, orezul și toate ronțăielile sărate (sticksuri, chipsuri, covrigei) de post sunt pline de calorii. La fel și semințele, nucile, migdalele, alunele, avocado, măsline – în medie 500cal/100g! „, a declarat Mihaela Bilic pentru Unica.ro.

Întrebată ce alimente să avem mereu în casă în perioada postului, astfel încât să avem mese echilibrate și să nu apelăm la produse ultraprocesate, Mihaela Bilic spune că este obligatoriu ca legumele proaspete să nu ne lipsească din alimentație.

„Legume proaspete – gulie, morcov, ridichi, ardei gras – cu humus sau fasole bătută ca și gustare. Ciorbă din legume, care ține burta plină cu puține calorii, ciocolată neagră pentru pofta de dulce. Popcorn și pufuleți pentru ronțăieli sărate”, spune renumita nutriționistă.

Mihaela Bilic a vorbit și despre înlocuitorii vegetali ai produselor de origine animală, cum ar fi laptele, brânzeturile. Nutriționista nu le recomandă pentru că sunt „bombe calorice” și pentru că sunt ultraprocesate.

Citește și – Mihaela Bilic, despre băutura virală care ar topi kilogramele: „Poate să vă facă rău”

Citește și – Tragedia care a marcat-o pe Mihaela Bilic: „Mi-a bulversat viața și a lăsat un gol neînchipuit”. Nutriționista, dezvăluiri rare despre fratele ei care a murit

Citește și – Cu ce putem înlocui pâinea și cartofii. Alimentul recomandat de Mihaela Bilic. „Nu are gluten și ne scapă de balonare!”

Citește și – Mihaela Bilic, despre cum să slăbești fără să elimini pâinea din alimentație. Cum arată farfuria ideală

Ca să avem beneficii din punct de vedere sănătate și siluetă, în post trebuie să consumăm alimente proaspete, gătite simplu și cu limită la cantitate

„Postul înseamnă o pauză de la produsele animale. Deci este lipsit de sens din punct de vedere psihologic să continuăm să mâncăm brânză, șnițel și lapte în variantă vegetală. Din punct de vedere alimentar, toate aceste produse sunt pline de calorii și de grăsime, majoritatea sunt ultraprocesate și de slabă calitate nutrițională. Ca să avem beneficii din punct de vedere sănătate și siluetă, în post trebuie să consumăm alimente proaspete, gătite simplu și cu limită la cantitate”, mai precizează Mihaela Bilic, pentru Unica.ro.

Decât să consumăm alimente bogate în calorii în perioada postului, nutriționista e de părere că mai bine nu ținem post. Nu există soluții rapide să scăpăm de kilogramele în plus acumulate în post.

„Dacă am exagerat cu mâncarea și ne-am îngrășat în post nu există o soluție miraculoasă care să șteargă kilogramele în plus fără restricții alimentare. Decât să ne îngrășăm în post, mai bine nu ținem post! Kilogramele de grăsime dobândite din făină cu ulei sunt nesănătoase și pentru organism și pentru siluetă. O dietă echilibrată și moderată la capitolul cantitate este mai bună decât o perioadă de post cu produse vegetale de proastă calitate și pline de calorii! „, a mai spus prezentatoarea emisiunii „Doctor de bine” de la Pro Tv.

Foto: Pro Tv, Instagram.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton