Mihaela Bilic spune că grăsimea vegetală este mai nocivă pentru siluetă decât cea animală.
Când vine vorba despre a alege între grăsimea animală și cea vegetală, mulți dintre noi ar fi tentați să opteze pentru cea din urmă, gândindu-se că este mai puțin nocivă pentru sănătate. Dar nu este așa.
„Aportul caloric este identic, efectele asupra siluetei sunt diferite!”
Mihaela Bilic susține că grăsimea vegetală ne afectează silueta într-o manieră mai mar decât o face cea animală. Nutriționistul a explicat într-o postare pe pagina ei de Facebook care este diferența dintre cele două și cum se face că una îngrașă mai tare ca alta. Bilic spune că deși aportul caloric al celor două este identic, efectele asupra siluetei sunt diferite.
”Bine de știut: grăsimea vegetală îngrașă mai tare decât grăsimea animală. Un gram de grăsime are tot 9 calorii, indiferent dacă provine din ulei de floarea-soarelui, ulei de măsline, grăsime de pește, unt sau untură. Aportul caloric este identic, însă efectele asupra siluetei sunt diferite!” – a transmis ea pe pagina sa.
”Care este mecanismul prin care ne îngrășăm?”
Mihaela Bilic a explicat apoi care este mecanismul care duce la acumularea kilogramelor nedorite. Dar și de ce unele calorii îngrașă mai tare ca altele. Răspunsul stă în modul în care acizii grași din alimente stimulează producerea celulelor care acumulează grăsime de rezervă.
Citeşte şi: Cum se prepară o salată de vinete dietetică. Reteța Mihaelei Bilic
Citeşte şi: Mihaela Bilic: „Uleiul de palmier, o escrocherie la scara planetar!” Cât de nociv este pentru sănătate
Citeşte şi: Pâinea proaspătă sau cea prăjită îngrașă mai mult? Explicațiile nutriționistului Mihaela Bilic
”Care este mecanismul prin care ne îngrășăm? Kilogramele în plus sunt rezultatul multiplicării celulelor grase (adipocite) pe fondul unui consum excesiv de calorii care provin din grăsime și/sau carbohidrați.
Cercetările recente arată că acizii grași din alimente au efecte diferite în stimularea adipogenezei, adică a producției de celule care acumulează grăsime de rezervă. ARA (acidul arahidonic), grăsime din seria Omega 6 prezentă în uleiul de floarea-soarelui, este de trei ori mai adipogenică decât grăsimile din seria Omega 3 (din uleiul de pește). Când vine vorba de stimularea îngrășării, ARA se dovedește mai puternic decât acizii grași saturați (din unt și slănină) sau mononesaturați (din uleiul de măsline).
La polul opus DHA, un acid gras din seria Omega 3, prezent în gălbenușul de ou și în peștele gras, are efect anti-adipogenic (anti-îngrășare)” – a explicat Mihaeala Bilic.
Nutriționistul a concluzionat că unele calorii îngrașă mai mult ca altele.
”Dacă până acum se considera că o calorie este tot o calorie, indiferent dacă provine din salată verde sau cașcaval, acum o să știți ca unele calorii îngrașă mai tare. ”Nicio masă fără pește!”…în cazul în care sunteți în vacanță la mare.”
Foto – Facebook
Ultima modificare august 4, 2023 4:12 pm