Mihaela Bilic, recomandare controversată pentru părinți: „Lăsați copiii să se joace în țărână, să mănânce alimente nespălate!”

.

Mihaela Bilic a vorbit în mediul online despre excesul de igienă poate “distruge sănătatea”. Celebra nutriționistă a publicat în mediul online un mesaj în care îndeamnă părinții să nu își ferească copiii de microbi.

Mihaela Bilic spune că expunerea copiilor la microbi îi ajută să-și construiască o imunitate mai puternică. Nutriționista recomandă părinților să-și lase copiii să se joace în locuri murdare și chiar să mănânce alimente nespălate.

„Trăiască microbii!! Lăsați copiii să se joace în țărână, să mănânce alimente nespălate și să trăiască la țară cu câini, pisici și gunoi de grajd- vor avea mai puține alergii, astm, dermatite atopice și intoleranțe alimentare! Este concluzia uluitoare a multor studii făcute în Europa, Statele Unite și Japonia, care au demonstrat că prea multă igienă distruge sănătatea” – și-a început Mihaela Bilic mesajul pe pagina personală de Facebook. Apoi a enumerat câteva studii, pentru a-și întări afirmațiile.

„Cum să facem să aducem un strop de normalitate și în viața copiilor de la oraș? În Finlanda a fost făcut un experiment interesant pe copiii de la creșe și grădinițe: în curtea de joacă s-au montat recipiente cu pământ de pădure și gunoi de grajd, în care copiii au fost încurajați să se apuce de grădinărit. După numai 2 săptămâni de scormonit în aceste rezervoare de biodiversitate microbiană, după ce s-au jucat cu plantele, râmele și țărâna, imunitatea copiilor a crescut!” -a adăugat nutriționista.

Mihala Bilic subliniază că bolile inflamatorii croncie și cele autoimune pot fi prevenite cu ajutorul biodeversității microbiene.

„Concluzia? Putem preveni și reduce bolile inflamatorii cronice și autoimune cu ajutorul biodiversității microbiene. Deși pare șocant, inclusiv prezența de paraziți intestinali în intestinul copiilor nu trebuie privită ca o anomalie și tratată excesiv. Parazitozele ușoare educă sistemul imunitar și îl învață să fie mai tolerant. Corpul uman este un ecosistem interconectat cu natura și dacă uităm acest lucru, riscam să suferim de un “deficit de natură”. Bolile civilizației au origine în această “sărăcire” microbiană care are loc în organismul nostru- disbioză intestinală cu inflamație cronică și dezechilibru imunitar”- a completat Bilic.

Nutriționista a mai spus că în societatea modernă am ajuns să avem „intestine sterile” și „un sistem imunitar isteric” din cauza igienei excesive. Iar copiii trebuie expuși mediilor cât mai naturtale, pentru a se dezvolta armonios.

„Din prea multă teamă de germeni și microbi am ajuns să avem intestine sterile și un sistem imunitar isteric, reactiv la orice particulă de praf sau polen. Mai puține antibiotice, mai puține frici de murdărie și bacterii, de asta avem nevoie ca să fim sănătoși.

Citeşte şi: Mihaela Bilic a dezvăluit ingredientul pe care dacă îl punem în cafea „ține stomacul plin câteva ore”. „Pentru persoanele care vor să mănânce mai puțin!”

Citeşte şi: Care este cea mai simplă și mai rapidă metodă de slăbit. Mihaela Bilic: „Rezultatele sunt uimitoare, de la 10 până la 15 kilograme pe lună!”

Citeşte şi: Mihaela Bilic, despre cum poți combate astenia de toamnă: „Cu asta sigur vă revine buna dispoziție”

Cat despre copiii, ei trebuie să crească în contact cu natura în toată frumusețea și complexitatea ei: de la gândăcei, iarbă și fructe din copac, la vaci, găini, câinii și pisici, mâini nespălate și nasuri înfundate. Nu-i țineți sub un clopot de sticlă ca să-i protejați, vor fi palizi, fragili, bolnăvicioși și alergici la toate!” – a conchis nutriționista.

Postarea nutriționistei a adunat o mulțime de reacții din partea internauților care s-au împărțit în două tabere, unii fiind de acord cu spusele sale, alții criticându-i sfaturile:

„Nepoții mei sunt ținuți în mizerie cât încape și tot sunt bolnavi și palizi! Care o fi explicația? Copii mei au crescut la oraș (fara animale în casă) în conditți bune de igenă și curățenie și nu au fost bolnavi.”

„Cu tot respectul, dar pământul de grădină și câinele/pisica sunt una, „covizii” de pe ambalaje, din mijloace de transport în comun, din spatiile publice închise ori din tubulaturile de condiționare sunt cu totul altceva. În plus, să fim un pic serioși, copiii și adolescenții de azi numai în igiena (în mod special a mâinilor) nu excelează.

Ba chiar se urcă cu pantofii în vârful patului. Măcar după ce folosesc toaleta să se spele pe mâini! Și cât sunt de curate străzile din Finlanda (cât de des vă lustruiti acolo pantofii?) față de cele autohtone?

Nu sunt de acord cu indemnul dvs. Mai degrabă spuneti-le sa nu folosească săpunuri antimicrobiene, sa nu dea cu șampoane „smechere” în fiecare zi, etc!”

„Adevărat, este dovedit!”

Foto – Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton