Mihaela Bilic, despre cum păstrăm brânza și cum o consumăm: „Dacă a mucegăit, nu înseamnă că este stricată”

.

Mihaela Bilic are convingerea că viața are alt gust cu o bucățică de brânză alături, dar contează foarte mult cum o alegem și cum o consumăm ca să ne bucurăm în totalitate de calitățile ei.

În opinia medicului nutriționistul parmezanul sau mozzarella nu se cumpără niciodată gata rase, iar brânza care a prins muceagai nu e brânză stricată. Mihaela Bilic susține că acest aliment poate fi consumat și de cei care au intoleranță la lactoză. Iată ce alte câteva recomandări practice mai face medicul nutriționist!

Mihaela Bilic: „Brânza nu se păstrează în pungă sau în folie de plastic”

“Nu cumpărați parmezan, mozarella sau cașcaval gata rase, brânza se oxidează în contact cu aerul. Dacă vreți să presărați brânză peste un preparat, dați-le pe răzătoare chiar în momentul gătitului!

Brânza nu se păstrează în pungă sau în folie de plastic, umiditatea crescută determină apariția unui mucegai alb la suprafață care strică gustul și aspectul brânzei. Folosiți hârtie cerată sau folie de aluminiu astfel încât brânza să poată “respira”.

Păstrați brânza în frigider în tăvița pentru legume, este o zonă în care există un pic de umiditate și evitați ca brânza să se usuce”, spune Mihaela Bilic, pe o rețea de socializare.

Citeşte și: Mihaela Bilic: „Uleiul de palmier, o escrocherie la scară planetară!” Cât de nociv este pentru sănătate

Citeşte și: Mihaela Bilic a spus care sunt fructele de sezon care îngrașă cel mai tare: „Fac grăsime pe burtă!”

Citeşte și: Cum se prepară o salată de vinete dietetică. Reteța Mihaelei Bilic

“Dacă brânza a mucegăit, nu înseamnă că este stricată”

Medicul nutriționist ne asigură că brânza poate fi consumată chiar și când și-a schimbat aspectul. “Dacă brânza a mucegăit, nu înseamnă că este stricată! Brânza este un aliment viu, iar coloniile de lactobacili sunt într-un permanent proces de fermentație, fapt care duce la apariția mucegaiului “nobil” și la maturarea gustului”, susține Mihaela Bilic.

Citeşte și: De ce este bine să mesteci gumă atunci când ai arsuri la stomac. Explicațiile medicului nutriționist Mihaela Bilic

Citeşte și: Mihaela Bilic explică de ce nu trebuie să spălăm orezul înainte de a-l găti. „Secrete de care să țineți cont!”

Mihaela Bilic: „Brânza poate fi consumată și de cei care au intoleranță la lactoză”

Brânza se consumă la temperatura camerei, nu direct din frigider și nici ținută la o temperatură mai mare de 20 °C. Intervalul 14-18 °C este ideal, consistența va fi moale, iar aroma și gustul la intensitate maximă.

 “Coaja sau crusta de la brânzeturi și cașcaval este comestibilă, cu excepția situației în care este făcută din ceară sau din plastic. Ba mai mult, în cazul brânzeturilor cu mucegai crusta are un gust intens.

Brânza poate fi consumată și de cei care au intoleranță la lactoză! Lactoza este prezentă mai ales în laptele proaspăt, iar concentrația ei scade pe măsură ce laptele este fermentat. Avem mai puțină lactoză în iaurt și brânză proaspătă și doar urme de lactoză în brânzeturile fermentate și în cașcaval”, adaugă Mihaela Bilic.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton