Mihaela Bilic spune că brânzeturile și lactatele vegetale sunt „produse de cea mai proastă calitate”, periculoase pentru sănătate, recomandând evitarea lor din meniul zilnic.
Mihaela Bilic: „Sub denumirea de „vegetal” se ascunde grăsimea tip margarină”
Celebra nutriționistă a vorbit în mediul online despre ce conțin, de fapt, lacatele vegetale, pe care mulți dintre noi le consumă în special în perioada posturilor. Bilic spune că smântâna vegetală este făcută din grăsimi vegetale, tip margarină, foarte nocive pentru sănătate.
„Dacă tot e smântână, atunci e musai să NU fie vegetală! Văd din ce în ce mai des pe lista de ingrediente a diferitelor produse sau pe meniurile restaurantelor aceasta struțo-cămilă numita elegant „smântână vegetală”.
Inițial am crezut că e consecința noului trend de alimentație vegetariană în care țoată lumea fie tine post, fie are intoleranță la lactoză, deci nu mănâncă lapte.
Adevărul e, dragii mei, că sub denumirea de „vegetal” se ascunde grăsimea tip margarină. Pentru că laptele a fost, este și vă fi (sper!) mai scump decât uleiul, deci e avantajos să-l folosești că și înlocuitor” – a explicat Mihaela Bilic, pe pagina ei de Facebook.
Mihaela Bilic spune să evităm consumul de brânzeturi și lactate vegetale
Nutriționista a spus apoi cât de periculoase sunt pentru organsims produsele cu grăsime vegetală ce imită lacatele. Bilic spune că brânzeturile și lactatele „vegetale” sunt doar escrocherii, doar grăsimi vegetale ieftine făcute să semene cu produsele animale.
„Nu, nu este mai sănătos să mănânci smântână, brânză și unt din vegetale, este doar foarte ieftin. Sunt produse de cea mai proasta calitate, bunul vostru simt trebuie să o recunoască: ce să caute grăsimea vegetală în smântână, unt și brânză?!! Cine a pomenit așa ceva?!
Doar că ei vă vând grăsime vegetală care doar ARATĂ că smântână sau că brânza, daca v-ar spune că e margarina n-ați mai cumpără! Nimeni nu spune că margarina trebuie desființată, ce mă deranjează e minciuna mascată sub aparența sănătății și a grijii pentru client. Ei bine, eu vă recomand să deschideți ochii și să evitați orice preparat de smântână și brânză pe bază de grăsime vegetală. Când vrei o porție de paste sau o pizza cu sos de brânză, margarina sub orice forma nu are ce caută în ele!” – a încheiat Bilic.
Brânza vegetală, asociată cu creșterea riscului de diabet de tip II
Cu o altă ocazie, Mihaela Bilic a precizat că brânza vegetală afectează nu numai silueta, dar și sistemul cardiovascular.
„Brânza vegetală nu este mai sănătoasă nici pentru siluetă nici pentru sistemul cardiovascular. Și nu are valoarea nutritivă a brânzei clasice. Brânza făcută fără lapte este mai degrabă o pastă de amidon a cărui gust și textură sunt îmbunătățite cu grăsimi vegetale.
Spre deosebire de brânza clasică care conține doar proteine și grăsimi animale, în brânza vegetală avem carbohidrații și uleiurile ca ingrediente principale. Asta înseamnă că are un indice glicemic crescut și crește riscul de obezitate și diabet de tip II”, a transmis Mihaela Bilic, tot prin intermediul rețelelor de socializare.