Mihaela Bilic, despre beneficiile consumului de cafea: „Te protejează de toate maladiile degenerative”

.

Mihaela Bilic recomandă consumul mai multor cafele pe zi, precizând că bobul de cafea și cel de cacao sunt „miracole” pe Pământ. Medicul nutriționist a explicat că această băutură te protejează de boli neurodegenerative precum Alzheimer sau Parkinson.

Mihaela Bilic recomandă consumul de cafea

Invitată în podcastul „Cafea cu visuri” realizat de Oana Andoni, Mihaela Bilic a vorbit despre importanța consumului de cafea, dar și despre felul în care influențează mâncarea apariția unor boli precum cancerul sau diabetul.

Întrebată de Oana Andoni câte cafele este sănătos să bem pe zi, medicul nutriționist a răspuns rapid: „3 minim, ca să ne facă bine”.

„Trei, cinci cafele. Eu nu reuşesc să beau suficientă cafea… Bobul de cacao şi bobul de cafea sunt miracol pe pământ. Pentru tranzitul încetinit, cafeaua acționează pe musculatura netedă, pune intestinul la treabă. Ne dă tonus și ne trezește. E cel mai puternic și mai natural tonic. Are acțiune tonică pe celula nervoasă. Cafeaua ne face mai deștepți”, a afirmat Mihaela Bilic.

Conform medicului nutriționist, cafeaua te poate proteja de boli precum Alzheimer sau Parkinson.

„Consumul de cafea de-a lungul vieţii te protejează de toate maladiile degenerative, neuronale, de Alzheimer, de Parkinson, de belele alea… tocmai pentru că ai băut cafea şi celula nervoasă a stat trează”, a explicat Mihaela Bilic.

Citește și: Mihaela Bilic, totul despre probioticele naturale. În ce alimente se găsesc bacteriile vii care ajută organismul

Citește și: Ce fructe trebuie să mănânci dacă vrei să ai o inimă sănătoasă. Sfaturi de la cardiologi

De asemenea, spune medicul nutriționist, cafeaua poate crește performanța sportivă.

„Crește capacitatea de efort, crește performanța sportivă, lucru care este extraordinar. Putem s-o punem la dopping. Dăm ce putem mai bine în momentul în care avem o cafea. Pentru cura de slăbire, în momentul în care ai băut înainte cu o oră de efortul fizic, mobilizează grăsimile de depozit să fie transformate în glucoză și să susțină activitatea fizică”, a precizat ea.

Medicul nutriționist, despre diabet și cancer

Mihaela Bilic a subliniat faptul că între mâncare și boli precum cancer sau diabet nu există nicio legătură. Medicul nutriționist a explicat că nimeni nu face diabet dacă mănâncă mai mult zahăr, iar la baza acestor boli se află, de fapt, stresul.

„Nu se face cancer de la carne și nu se vindecă cancerul prin alimentație vegetariană. Cancerul este o multiplicare haotică de celule. Nu știm cauza cancerului. Nu știm cauza diabetului, nu este de la mâncare. Nu se face diabet pentru că ai mîncat prea mult zahăr. Poți să mănânci zahăr până crăpi, dacă ai un pancreas care funcționează, n-o să faci niciodată diabet. Așa cum n-o să faci niciodată cancer dacă în profilul tău genetic nu există această mutație”, a declarat aceasta.

Citește și: Mihaela Bilic, despre importanța consumului de roșii: „Nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară”

Citește și: Care sunt beneficiile consumului de fructe deshidratate

„În străinătate sunt doctori mai deschiși, mai pragmatici, care spun: cancerul este ca un fel de loz necâștigător. Dacă l-ai tras, l-ai tras. Este un ghinion. Dar nu ai făcut cancer pentru că ai mâncat ca un distrus shaorma. Nu există așa ceva! Nu ne îmbolnăvim de la mâncare”, a precizat dr Bilic.

Potrivit acesteia, stresul este cel care stă la baza bolilor și nu mâncarea, așa cum s-a tot spus.

„Stresul e mult mai rău. De stres nu vorbește nimeni. Stresul nu-l putem măsura, nu ne iese la analize și nu avem tratament pentru el”, a mai zis Mihaela Bilic.

Sursă foto: Captură video

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton