Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă cu privire la băuturile „miraculoase” care promit să scape rapid oamenii de kilogramele în plus. De curând a apărut în mediul online o astfel de băutură care, potrivit medicului nutriționist, poate avea efecte negative asupra organismului.
Cuprins
Cuprins
O rețetă devenită virală pe TikTok și Instagram, care ar trebui să ajute la arederea grăsimilor, face furori printre internauți. Aceasta presupune un amestec de apă, lămâie și turmeric (curcuma), ce ar trebui să fie consumat dimineața, pe stomacul gol. Potrivit utilizatorilor, această băutură ar ajuta la detoxifiere și ar accelera pierderea kilogramelor.
Însă Mihaela Bilic este de altă părere. Medicul nutriționist spune că nu există un ingredient magic care să elimine grăsimea fără efort, iar această băutură ar putea face mai mult rău decât bine.
„Nu tot ce vedeți pe rețelele de socializare despre slăbit e adevărat! Încă nu s-a inventat un ingredient pe care să-l înghițiți și să topească grăsimea. Și dacă s-ar inventa, ar lua premiul Nobel pentru medicină și ar ști toată lumea! Așa că numai cei naivi sau complet nerealiști pot da crezare metodelor miraculoase de slăbit promovate pe TikTok. Și nu e o problemă că nu slăbiți, problema e că poate să vă facă rău”, a explicat Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.
Citește și: Ce este dieta volumetrică şi cum funcţionează
Medicul nutriționist, despre pericolele consumului în exces de turmeric
Mihaela Bilic a explicat că turmericul nu este un aliment, ci un condiment, iar consumul său în exces poate provoca iritații gastrice.
„Dacă bei curcuma cu apă și lămâie pe burta goală, vă promit că nu se topește grăsimea de pe abdomen și nici piele mai frumoasă nu o să aveți! Curcuma este un condiment, nu un aliment, și consumat în exces poate avea efecte nefaste”, a precizat ea.
De asemenea, medicul nutriționist spune că turmericul are efect antiinflamator doar pentru aplicații externe.
„Efectul lui antiinflamator este valabil doar pentru aplicații externe la nivelul articulațiilor dureroase. Însă odată înghițit, mai degrabă produce inflamație și iritație. Cei care au probleme cu ficatul sau vezica biliară ar trebui să evite consumul de curcuma, altfel riscă o criză”, a mai spus Mihaela Bilic.
Totodată, aceasta a explicat că turmericul, sau curcuma, este un codiment care dă un gust bun mâncării, însă nu ajută la slăbit.
„Asta nu înseamnă că trebuie să eliminăm curcuma din lista noastră de condimente. Dă culoare și gust în supe, curry, mâncăruri de legume, orez, carne albă și pește, paste făinoase și cartofi. Iar pentru cei care suferă de artroză, un vârf de linguriță de curcuma pus în mâncare ajută la scăderea inflamației. Mai mult nu înseamnă mai bun, excesul face rău pe toate planurile și NU, nu ajută la slăbit!”, a subliniat medicul nutriționist.
Sursă foto: Shutterstock, Facebook
Ultima modificare februarie 27, 2025 4:52 pm